Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Fransa'nın Avrupa İşleri Bakanı Clement Beaune Gazetecilerin binasının yıkılması konusunda aceleci yorum yapmamalıyız

Fransız Bakanı Clement Beaune Beaune, saldırının endişe verici olduğunu söylese de, "Ama aynı zamanda biliyoruz ki Hamas bazen stratejik olarak liderlerini basının ve sivillerin olduğu binalara yerleştiriyor" şeklinde konuştu.

Fransa

Euronews'in haberine göre, Beaune, saldırının endişe verici olduğunu söylese de, "Ama aynı zamanda biliyoruz ki Hamas bazen stratejik olarak liderlerini basının ve sivillerin olduğu binalara yerleştiriyor" şeklinde konuştu.

Siyonist İsrail, cumartesi yaptığı saldırıyla ilgili, binada Hamas yöneticilerinin olduğu savunmasını yapmıştı. AP ise bu iddiaya karşılık kanıt görmeyi talep etmişti.

“Saldırgan İslamcılık yapan Türkiye'ye AB sektörel mali yaptırım uygulayabilir”

Aynı bakan daha önce de Türkiye'yi "Avrupa'nın kapısında saldırgan İslamcılıkla" suçlarak Avrupa Birliği'nin Ankara'ya sektörel anlamda mali yaptırımlar uygulayabileceğini açıklamıştı.

Les Echos Gazetesi ve Europe 1 radyosunun ortak yayınına katılan Avrupa İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Clement Beaune, "Bazı mali sektörlerde yaptırımların mümkün" olduğunu söylemiş ve tüm seçeneklerin masada olduğunu belirterek, şahıslara da yaptırımlar uygulanabileceğini öne sürmüştü.

"Son Avrupa Birliği zirvesinde Türkiye'ye son bir şans verildiğini" belirten Bakan Beaune, şu anda ise Ankara'nın yeniden "sistematik şiddet ve provokasyondan" yana tercihini yaptığını, bu sebeple de "kesinlikle daha ileri gideceklerini" söylemişti.

"10 ya da 15 yıl boyunca Türkiye'nin adım adım modernleşen doğu usulü sempatik bir batılı demokrasi olduğunu düşündük" diyen Beaune, "Ama bu doğru çıkmadı. Kültürel, jeopolitik ve diğer alanlarda agresif bir İslamcılık söz konusu. Saf olunmaması gerek. Bunu Yukarı Karabağ meselesinde de net bir şekilde gördük" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: Haksöz Haber

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER