Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Fransa´nın BM Daimi Temsilcisi Delattre: Doğu Guta ve İdlib´deki trajedi kabul edilemez

Fransa´nın BM Daimi Temsilcisi Delattre, "Önceliğimiz gözlerimizin önünde trajedinin yaşandığı Doğu Guta ve İdlib. Bu kesinlikle kabul edilemez." dedi.

Fransa´nın BM Daimi Temsilcisi Delattre: Doğu Guta ve İdlib´deki trajedi kabul edilemez

 Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, daha önceden planlanan kapalı oturumda, BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Mark Lowcock´ın Suriye´ye yaptığı ziyaretin sonuçlarını görüşmek üzere toplandı. 

Fransa´nın BM Daimi Temsilcisi François Delattre, toplantı öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, Lowcock´un Konseyi ziyareti ve Suriye´deki insani duruma ilişkin bilgilendireceğini belirtti.

Delattre, "Önceliğimiz gözlerimizin önünde trajedinin yaşandığı Doğu Guta ve İdlib ve bu kesinlikle kabul edilemez.´´ dedi.

Suriye´deki son gelişmeleri de görüşeceklerini anlatan Delattre, Konsey´deki toplantının Viyana´da yapılacak Suriye görüşmeleri öncesinde de önemli olduğunu ifade etti.

Delattre, sahadaki durumun kabul edilemeyeceğini ve sahada ne kadar istikrar sağlanırsa Viyana´daki görüşmelere de o kadar daha iyi bir ortam hazırlanmış olacağını vurguladı.

İsveç´in BM Daimi Temsilcisi Olof Skoog ise insani felaketin yaşandığı Suriye´ye BM´nin insani yardım ulaştırabilmesi konusunda BMGK´nin Lowcock´un çalışmalarını desteklemesi gerektiğini bildirdi.

Skoog, Suriye´de her türlü askeri gerilimin tırmanmasından endişe duyduklarını sözlerine ekledi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER