Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Fransa’dan Doğu Akdeniz hamlesi: 2 jet, 1 fırkateyn gönderiyor

Fransa Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Doğu Akdeniz'e iki adet Rafale savaş jeti ve Lafayette tipi bir fırkateynin sevk edileceği duyuruldu.

Fransa’dan Doğu Akdeniz hamlesi: 2 jet, 1 fırkateyn gönderiyor

Fransa Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Doğu Akdeniz'e iki adet Rafale savaş jeti ve Lafayette tipi bir fırkateynin sevk edileceği duyuruldu.

Fransa Savunma Bakanlığı tarafından Doğu Akdeniz’e gönderilecek ek kuvvetler ile ilgili yayınlanan açıklamada, bölgeye iki adet Rafale tipi savaş jeti ve Lafayette tipi bir de fırkateynin sevk edileceği açıklandı.

Reuters'ın haberine göre, saatte 25 knot hızda seyredebilen, 125 metre uzunluğundaki Lafayette tipi fırkateyn, bir helikopter pistine sahip olmasının yanı sıra gemisavar füzeler taşıyor.

MACRON: DOĞU AKDENİZ’DEKİ ASKERİ VARLIĞIMIZI GÜÇLENDİRECEĞİZ

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, dün Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki tek taraflı adımlarının gerginliğe neden olduğunu söyleyerek, bu bölgedeki askeri varlıklarını güçlendirmeye karar verdiğini açıklamıştı.

Twitter hesabından açıklama yapan Emmanuel Macron, şunları ifade etmişti:

“Doğu Akdeniz'deki durum endişe verici. Türkiye'nin tek taraflı petrol arama kararı tansiyona neden oluyor. Komşu ülkeler arasındaki barışçıl diyaloğa izin verilmesi için bu durumun sonlanması gerekiyor.”

Macron, “Yunanistan'ı de içeren Avrupalı ortaklarımızın da işbirliği ile gelecek günlerde Doğu Akdeniz'deki Fransız askeri varlığını geçici olarak güçlendirmeye karar verdim” ifadelerini kullanmıştı.

ERDOĞAN’DAN MACRON’A YANIT

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, Fransız liderin Doğu Akdeniz'le ilgili açıklamalarını yorumladı.

Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Doğu Akdeniz'le ilgili sözlerine "Doğu Akdeniz'de sahili olmayan bir ülkenin de kışkırtmalarıyla, Yunanistan'ın yanlış adımlar attığını görüyoruz. Kimse kendini dev aynasında görmemeli. Şov peşinde de koşmamalı" cevabını verdi.

Türkiye, Yunanistan’ın Mısır’la yaptığı ‘deniz yetki sınırlandırma anlaşması’nın ardından Oruç Reis araştırma gemisinin sismik çalışmalar için Akdeniz’e açılacağını, pazartesi günü yayımladığı bir NAVTEX ile duyurmuştu

Yunanistan da aynı gün aynı bölge için NAVTEX ilan etti ve Türkiye'nin duyurusunun yasadışı olduğunu kaydetmişti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER