Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Fransa´dan İsrail´e tepki

Fransa, İsrail´in, işgal altındaki Batı Şeria´nın El Halil kentindeki Uluslararası Geçici Mevcudiyet Gücü´nün görev süresini uzatmama kararına tepki gösterdi.

Fransa´dan İsrail´e tepki

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail´in TIPH´nin görev süresini uzatmama kararına ilişkin, "İsrail´in sömürge politikası El Halil, Batı Şeria ve Kudüs´te devam ederken alınan bu karar, zaten güvenlik sorunu yaşayan El Halil´deki tansiyonu artırma riski taşıyor. Fransa bu karardan üzüntü duyuyor ve İsrail´i bu kararını gözden geçirmeye davet ediyor." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada Fransa´nın, İsrail ve Filistin´i iki devletli çözümün hayata geçmesi için siyasi süreci başlatmaya davet ettiği kaydedildi.

İsrail, görev süresi geçen ay sonunda dolan El Halil kentindeki TIPH´nin görev süresini uzatmayacağını açıklamıştı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, pazartesi günü yaptığı açıklamada, "Bize karşı çalışan bir uluslararası gücün varlığına izin vermeyeceğiz." ifadesini kullanmıştı.

TIPH, El Halil´deki Filistinliler için güvenlik duygusu yaratmak ve istikrarın sağlanmasına destek için Filistin yönetimi ve İsrail´in davetiyle 1997´den bu yana bölgede bulunuyor.

Bünyesinde Danimarka, İtalya, Norveç, İsveç, İsviçre ve Türkiye´den gözlemcilerin bulunduğu misyon, bölgede uluslararası anlaşmaların ihlal edilmesi durumunu gözlemleyerek buna ilişkin raporlar hazırlıyor.

 



Anahtar Kelimeler: Fransa İsrail tepki

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER