Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Fransa´dan ´Cevad Zarif´ açıklaması

ABD´nin İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif´i ekonomik yaptırım listesine almasına Avrupalı ülkeler destek vermediklerini açıkladı.

Fransa´dan ´Cevad Zarif´ açıklaması

Fransa Dışişleri Bakanlığı´ndan yapılan açıklamada, "Fransa, tıpkı E3 ortağı ülkeler Almanya ve İngiltere gibi, Amerika´nın İran Dışişleri Bakanı Cevat Zarif´in yaptırım listesine alması kararını endişeyle bir kenara not etti ve bu kararı desteklemiyor" denildi. Açıklamada şu ifadeler de yer aldı:

"Fransa olarak, özellikle, tansiyonun yüksek olduğu bu dönemde, öncelikli olarak tüm diplomatik kanalların açık olması gerektiğini düşünüyoruz. E3 ortaklarının Dışişleri Bakanları, bölgedeki tansiyonun düşmesi ve Tahran´ın nükleer anlaşmadan doğan yükümlülüklerini yerine getirmesi için, İran Dışişleri Bakanı Cevat Zarif ile düzenli olarak temas halindedirler. Aynı zamanda, Amerikan yönetiminin, Viyana Anlaşması´yla öngörülen sivil nükleer işbirliği projelerine yönelik yaptırımlardan muafiyeti yeniden gözden geçirme yönünde aldığı olumlu kararı da not aldık."

Avrupa Birliği yetkilileri de ABD´nin Cevad Zarif´i yaptırım listesine alması konusunda üzüntü duyduklarını ifade etti ve Washington´un bu adımına rağmen Zarif ile iletişimde olmaya devam edeceklerini söyledi.

Avrupa Komisyonu Sözcüsü Carlos Martin Ruiz de Gordejuela, Brüksel´de yaptığı açıklamada, ?İran´ın en üst düzey diplomatı olan Cevad Zarif ile çalışmaya devam edeceğiz. Bunu diplomatik kanalların korunmasının önemli olduğu bakışıyla söylüyoruz? dedi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER