Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Fransa'da parlamento seçimlerinde nihai oylama bugün

Fransa halkı parlamento seçimlerinin ikinci turu için bugün sandık başında. 12 Haziran'da kritik oylar elde eden sol ittifak NUPES'in Macron'a parlamentoda çoğunluğu kaybettirme olasılığı gündemde.

Fransa

Fransa'da 12 Haziran'da yapılan parlamento seçimlerinin ikinci turu bugün düzenleniyor. Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un koalisyonu Ensemble (Birlikte) ile Boyun Eğmeyen Fransa hareketinin lideri Jean-Luc Mélenchon öncülüğündeki sol ittifak NUPES arasında kıyasıya geçmesi beklenen oylama nihai olacak.

Ulusal Meclis'te görev yapacak 577 milletvekilinin belirleneceği seçimlerde, anketlere göre Macron'un parlamentoda çoğunluğu kaybetmesine olası gözle bakılıyor. 12 Haziran'da yapılan seçimlerde Ensemble ittifakı yüzde 25,75, NUPES ise yüzde 25,66 oy oranı elde etmiş, her iki ittifak arasında yüzde 0,09'luk bir oy farkı açıklanmıştı. Aşırı sağcı Marine Le Pen liderliğindeki Rassemblement National (RN) ise yüzde 19 oy elde etmişti.

Mélenchon ise seçmenlere yaptığı çağrıda, "Ülkenin geleceğinde görmek istediğiniz toplum modelini seçin" dedi. Seçimlerde, Ensemble ittifakının parlamentoda çoğunluk için gerekli 289 sandalyeye ulaşamaması halinde Cumhuriyetçi Koalisyon'la işbirliği yapması da seçenekler arsında yer alıyor. NUPES'in çoğunluğa ulaşması halinde Mélenchon'un başbakan adayı olarak öne çıkacağı belirtiliyor.

Araştırma şirketleri saat 18:00'de sandıkların kapanmasıyla tahmini sonuçlarını açıklayacak. Seçim sonuçlarının yarın kesinleşmesi bekleniyor.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER