Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Fransa'da 9 cami ibadete kapatıldı!

Avrupa'da Müslümanların yoğun olarak yaşadığı ülkeden birisi olan Fransa'da 9 cami ibadete kapatıldı.

Fransa

Avrupa'da Müslümanların yoğun olarak yaşadığı ülkeden birisi olan  Fransa'da Müslümanlara baskı artıyor. 5 milyon Müslümanın yaşadığı Fransa'da bulunan camilere yönelik baskılar sürüyor. Daha önce  cami ve derneklerin kapatılacağını açıklayan Fransa'da İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, 9 caminin kapatıldığını açıkladı.

9 CAMİ KAPATILDI

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Başbakan Jean Castex'in talimatları doğrultusunda ülkede sözde "İslami ayrılıkçılık" ile mücadele adı altında hükümetin camilerin kapatılmasına yönelik açıklamada bulunan Darmanin, paylaşımında "İzlenmesini istediğim 18 camiden 9'u kapatıldı" dedi.

Diğer yandan Le Figaro gazetesi yayımladığı haberde kapatılan cami sayısının İçişleri Bakanını yeterince tatmin etmediğini iddia etti.

 

MÜSLÜMANLARA BASKI ARTTI

Öte yandan Charlie Hebdo dergisinin, Peygamber Efendimiz Hz Muhammed'e yönelik hakaret içeren karikatürlerini, okulda öğrencilerine gösteren öğretmenin 16 Ekim'de öldürülmüştü. Olayların ardından hükümet ayrılıkçılığa sebep oldukları gerekçesiyle Müslüman birçok kişi, kuruluş ve ibadet yerlerine yönelik sert adımlar atmaya başlamıştı. Müslüman yardım kuruluşu Barakacity ve İslamofobi ile Mücadele Kolektifinin de bulunduğu (CCIF) birçok kuruluş bu nedenle kapatılmıştı.

Ülkede Paris ve çevresi dahil 89 caminin Fransa hükümeti tarafından sıkı takip edileceği belirtilmişti.. 

Macron'un kurucusu olduğu, iktidardaki Cumhuriyet Yürüyüşü partisi milletvekilleriyse başörtüsünün yasaklanmasını istedi.



Anahtar Kelimeler: Fransa' ibadete kapatıldı!

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER