Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Fransa´da MİT soruşturması..

Fransa, k onu ile ilgili olarak, suikaste dair MİT´in olası rollünü sorgulayacak...

Fransa´da MİT soruşturması..

Fransa´nın başkenti Paris´te Ocak 2013´te öldürülen terör örgütü PKK´li 3 kadının dava dosyası, Milli İstihbarat Teşkilatı´nın (MİT) olası rolünün araştırılması nedeniyle yeniden açıldı. Soruşturma kapsamında bir de terörle mücadele savcısı görevlendirildi.

Öldürülen kadınların aileleri, mart 2018´de cinayet emrini kimin verdiği ve muhtemel suç ortaklarının da kimler olduğunun anlaşılması için soruşturma açılması talebinde bulunmuştu. Terör örgütü PKK´nın kurucularından Sakine Cansız (54), Leyla Söylemez (24) ve Fidan Doğan (28), 9 Ocak´ta Paris´te uğradıkları silahlı saldırı sonucu öldürülmüşlerdi.

Cinayetin tek şüphelisi Ömer Güney´in Paris Ağır Ceza Mahkemesi´nde yargılanması bekleniyordu ancak 2016 yılında henüz dava başlamadan, tutulduğu cezaevinde beyin kanseri nedeniyle öldü. Güney´in ölümü, kendisi hakkında açılan davaların düşmesine ve dosyanın kapanmasına neden oldu. Ömer Güney´in hadiseden iki yıl önce PKK´ya katıldığı belirlenmişti.

Fransız güvenlik birimleri ya da yargısı MİT´in olayda dahli olduğuna dair herhangi bir delil getiremedi. Bununla birlikte Türk Milli İstihbarat Teşkilatı da ocak 2014´te yaptığı açıklamayla olayla ilgilerinin olmadığını duyurdu.



Anahtar Kelimeler: Fransa soruşturması

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER