Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Fransa: Türk ürünlerine boykot yok

Fransa'nın Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Frank Riester, Türk ürünlerine yönelik boykotun gündemlerinde olmadığını bildirdi.

Fransa: Türk ürünlerine boykot yok

Fransa'nın Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Frank Riester, Türk ürünlerine yönelik boykotun gündemlerinde olmadığını bildirdi.

Fransa'nın Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Frank Riester, RTL radyosunda yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un İslam hakkındaki açıklamaların, Müslümanlara ve İslam'a karşı saldırı olmadığını belirtti.

Ülkedeki Müslümanların dinlerini özgürce yaşayabileceğinin ifade eden Riester, Fransa'nın terörle ve radikal İslamcılıkla mücadelede kararlı olduğunu aktardı.

Riester, Müslümanlara yönelik muamelenin 1930'lu yıllarda Avrupa'daki Yahudilere yapılanlarla karşılaştırılmasının tahammül edilemez olduğunu belirtti.

Arap ülkelerinde Fransız ürünlerine yönelik boykot çağrılarının sınırlı olduğunu belirten Riester, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Fransız mallarının boykot edilmesi çağrısına da tepki gösterdi.

Riester, Türk ürünlerine yönelik boykotun gündemlerinde olmadığını ifade ederek, "Bugün Türklerin yaptığı gibi yapmayacağız" diye konuştu.

Fransa Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Agnes von der Mühll, dünkü yazılı açıklamasında, Arap ülkelerinde Fransız ürünlerinin boykot edilmesine yönelik çağrılar ve eylemlerin durdurulmasını talep etmişti.

NE OLMUŞTU?

Fransa'da Samuel Paty adlı bir öğretmen, 16 Ekim'de sınıfta Hz. Muhammed'in karikatürlerini göstermesi sonrası başı kesilerek öldürülmüştü.

Macron cinayet sonrası yaptığı açıklamada, "Samuel Paty Cumhuriyeti özümsediği için, İslamcıların geleceğimizi istemesi nedeniyle öldürüldü. Çünkü biliyorlar ki onun gibi sessiz kahramanlar olduğu sürece asla geleceğimize sahip olamayacaklar. Fransa karikatürlerden vazgeçmeyecek" demişti.

İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, 19 Ekim'de yaptığı açıklamada, Fransa İslamofobi ile Mücadele Kolektifi (CCIF) ile Barakacity dahil birçok dernek ve sivil toplum kuruluşu ile bir caminin kapatılacağını duyurmuştu.



Anahtar Kelimeler: Fransa: ürünlerine boykot

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER