Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Fransa Türkiye´ye SAMP-T füze savunma sistemi kuracak

Fransa´nın Türkiye´nin güney sınırına SAMP-T füze savunma sistemleri yerleştireceği açıklandı. Milli Savunma Bakanlığı yetkilileri, batarya konusunda "Güneydoğu Anadolu bölgesinde keşif çalışmaları sürüyor. Güney sınırımızda olacak? dedi.

Fransa Türkiye´ye SAMP-T füze savunma sistemi kuracak

Türkiye ile ABD arasındaki S-400 krizi ve Suriye´de güvenli bölge görüşmeleri sürerken, Milli Savunma Bakanlığı Rusya´dan S-400 teslimatının ilk etabının tamamlandığını ve sıranın ikinci aşamaya geldiğini açıkladı.

MSB yetkililerinin gazetecilere yaptığı açıklamada, ?S-400´lerin birinci grup malzemelerinin Mürted Hava Meydanı´na sevkiyatı bugün itibarıyla tamamlanıyor. Toplam 30 sorti yapıldı? denildi.

?GÜNEY SINIRINA SAMP-T YERLEŞTİRİLECEK´

Açıklamada, Washington´ın Rus yapımı S-400´lere alternatif olarak önerdiği Patriotların alımı konusundaki görüşmelerin devam ettiği aktarılırken, Fransız-İtalyan hava savunma sistemlerinin Türkiye´nin güney sınırına yerleştirileceğinin duyurulması da dikkat çekti.

MSB açıklamasında, ?Türkiye´nin hava savunması ile ilgili çalışmaları devam ediyor. SAMP- T bataryası güney ve doğu sınırına yerleştirilecek? denildi. Füze savunma sistemi SAMP-T, Fransız-İtalyan konsorsiyumu EUROSAM tarafından geliştiriliyor. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Fransa´nın NATO kapsamında sağlamayı önerdiği SAMP-T hava ve füze savunma bataryası için geçtiğimiz günlerde Fransız mevkidaşı ile görüşmüştü.

Kaynak: Medya

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER