Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Fransa Suriye´den siyasi çözüm bulununca çekilecek

Fransa Dışişleri Bakanı Le Drian, ülkesinin askeri olarak Irak ve Suriye´de bulunduğunu ve Suriye´den siyasi çözüm bulununca çekileceğini açıkladı.

Fransa Suriye´den siyasi çözüm bulununca çekilecek

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, CNEWS televizyonunda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Terör örgütü DEAŞ´ın Suriye´nin bir bölümünde ve Irak´ta hala varlığını devam ettirdiğini belirten Le Drian, DEAŞ´a karşı mücadelenin bitmediğini ifade etti.

Le Drian, Fransa´nın temel hedefinin DEAŞ ile mücadele olduğunu vurguladı.

Suriye´de SDG ismini kullanan terör örgütü YPG/PKK´ya değinen Le Drian, "Suriye´de SDG bizim en büyük müttefikimiz. Onlar sahada DEAŞ´a karşı mücadele ediyor. ABD´nin Suriye´den çekilme kararı ciddi bir karar çünkü SDG´yi çok zor duruma düşürüyor. Dolayısıyla uluslararası seviyede müttefiklerimizle onların güvenliğini sağlamamız gerekiyor." ifadesini kullandı.

Le Drian, gelecek günlerde Irak´ta temaslarda bulunacağını dile getirdi.

Rusya´nın Beşşar Esed rejimini desteklediği için siyasi sorumluluğu olduğunu belirten Le Drian, Suriye´de barışın tesis edilebilmesi için askeri değil siyasi çözüm bulunması gerektiğine dikkati çekti. 

Le Drian, "Irak´ta varız, Amerikalıları desteklemek için Suriye´de de mütevazı şekilde varız. Siyasi bir çözüm bulununca elbette (Suriye´den) çekiliriz." dedi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER