Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

FOX TV’de İmamoğlu’nun tatilinin eleştirilmesi üstü örtülü CHP içi tartışmaya döndü: “Sizi tanıyoruz… Şaşırmıyoruz…”

Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul’da sel felaketi yaşanırken şehir dışında ailesiyle tatilde oluşunun iktidar medyasının yanı sıra Fox TV’de de eleştirilmesi ilginç bir tartışma başlattı.

FOX TV’de İmamoğlu’nun tatilinin eleştirilmesi üstü örtülü CHP içi tartışmaya döndü: “Sizi tanıyoruz… Şaşırmıyoruz…”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Kurban Bayramı’ndaki sel felaketi sırasında şehir dışında olması özellikle iktidara yakın medya organları ve gazeteciler tarafından konu edilmiş, İmamoğlu’na sert eleştiriler yöneltilmişti.

https://twitter.com/ersoyakif1/status/1546144399444393984/video/1

İmamoğlu, bu eleştirilere Twitter’dan cevap vermişti: “Bayram günü ikindi saatlerinde ailemle il dışındaydım. Sabaha karşı 03.30’dan itibaren yağışı takip ettim, ekipleri yönettim. 3 binden fazla emekçi ve yöneticilerimle koordine olduk. İstanbul sıradışı bir yağışı az sorunla atlatmıştır. Tüm hemşehrilerime huzurlu bayramlar dilerim.”

İmamoğlu’nun bayramda şehir dışında olmasını eleştiren yayın organları arasında iktidara yakın olmayan bir kanal da vardı: Fox TV.

Burak Birsen, sel felaketinin yaşandığı gün FOX TV ana haberinde şu ifadeleri kullanmıştı:

“Sayın İmamoğlu, siz huzurlusunuz belli ki. İstanbul’da değilsiniz, şu an tatil yapıyorsunuz, keyfiniz yerinde. Ama inanın İstanbullular keyifli bir bayram geçirmiyor. Sizin, görevinizin başında olmanız gerekiyor ama yoksunuz. Şunu merak ettik, kimsenin hakkını yemeyelim, istihbarat şefimiz Fersun Yelken’e sordum, ‘Acaba Ekrem Bey nerede?’ Çünkü İstanbul’da olduğunu düşünüyordum ben de, inanmadım ilk başta. Yardımcısı, İmamoğlu’nun şehir dışında olduğunu söyledi. Yani Ekrem Bey, ailesiyle beraber tatildeymiş, eskiden yaptığı gibi. Eskiden de sel felaketi yaşanırken Bodrum’da tatildeydi, depremzedeleri ziyaret ettikten sonra kayak tatiline gitmişti, karla mücadele edilirken büyükelçilerle görüşmeye gitmişti. Bunları yapmamak lazım.”

FOX TV’nin Ankara’daki sel felaketine ilişkin haberleri veriş tarzı ile İstanbul’daki sel felaketine ilişkin haberleri veriş tarzının karşılaştırıldığı videolar ise sosyal medyada çokça paylaşıldı.

CHP Parti Meclisi üyesi ve Ekrem İmamoğlu’nun danışmanı Gökhan Günaydın, Twitter’dan yaptığı paylaşım ile FOX TV’ye tepki gösterdi:

“Erdoğan Marmaris’te tatilde.. Birçok ilimizde seller nedeniyle yurttaşlarımız hayatını kaybetti.. İstanbul’da kronikleşen altyapı sorunları çözülüyor, İBB tüm gücüyle sahada.. Bunlardan haberin var değil mi @FOXhaber? Sizi tanıyoruz.. Şaşırmıyoruz..”

Millet İttifakı’nın yönettiği büyükşehir belediyelerinden haberlerin yayımlandığı ‘Büyükşehir Çalışıyor’ isimli Twitter sayfasından ise FOX Haber Genel Yayın Yönetmeni Doğan Şentürk’e şu soru soruldu:

“İstanbul’a yapılan 10 milyarlık yatırımla dalga geçen, 2 mahalledeki sorunu İstanbul su altında kalmış gibi anlatan Burak Birsen’i, İmamoğlu’na kim saldırttı? Orantısız haber ve yorumların asıl sahibi kim?”

İmamoğlu odaklı bu tartışma sürerken İnternet Haber sitesi yazarı Osman Diyadin’den ilgi çekici bir paylaşım geldi.

Diyadin “İmamoğlu’na Fox’ta çekilen operasyonun arkasında kim var?” diye sordu:

“İmamoğlu-FOX TV kavgası şaşırttı!

“FOX TV YK Başkanı Engin Güner, Kılıçdaroğlu’nun danışmanı Erdoğan Toprak’ın kayınpederi.

“Toprak’ın eşi Ece Güner Toprak ise FOX TV’nin avukatıymış!

“Peki; İmamoğlu’na FOX’ta çekilen operasyonun arkasında kim var?

“Kemal Bey mi, Toprak mı?”

Diyadin’in okları üzerine çevirdiği CHP Genel Başkan Danışmanı Erdoğan Toprak ise Diyadin’in paylaşımının ardından Ekrem İmamoğlu’na destek veren bir tweet attı.  

Toprak, “Yılların ihmalini bir yağışla Ekrem İmamoğlu’na yüklemek vicdansızlıktır. Son 3 yılda yaptığı başarılı alt yapı çalışmaları sayesinde süreç iyi yönetildi ve atlatıldı” dedi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER