Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

FLAŞ İDDİA: FÜZELER IRAK TOPRAKLARINDAN!

Erbil´in Koye ilçesindeki Doğu Kürdistan (Rojhılat) partilerinin karargahlarına yönelik saldırının, Irak topraklarından atılan füzelerle yapıldığı öne sürüldü.

FLAŞ İDDİA: FÜZELER IRAK TOPRAKLARINDAN!

Birleşik Arap Emirlikleri´nde (BAE) yayınlanan Beyan gazetesinin haberine göre, ABD tarafından yapılan inceleme, söz konusu füzelerin Irak topraklarından fırlatıldığını gösteriyor.

Haberde, füzelerin olay yerine 20-40 kilmetre mesafeden ateşlendiği ve İran´ın, Irak´la olan sınırındaki füze rampalarını kullandığı ifade edildi. Söz konusu bölgenin, Süleymaniye il sınırlarında kaldığına işaret edildi.

Yine ABD´li heyetin incelemesine dayanılarak, saldırıda gözlem için kullanılan insansız hava araçlarının Kerkük il sınırlarından havalandığı belirtildi.

Yapılan incelemeler, İran Pasdaran Ordusu da yaptığı açıklamanın aksine, saldırıda kullanılan füzelerin karadan karaya fırlatılan kısa menzilli füzeler olmadığını gösteriyor.

8 Eylül Cumartesi günü Koye´deki Rojhılatlı Kürdistan Demokrat Partisi (HDK) ile İran Kürdistan Demokrat Partisi (KDP-İ) partilerinin karargahlarına düzenlenen saldırıda aralarında üst düzey yetkililerin de bulunduğu 18 kişi şehit düştü, 49 kişi de yaralandı.

İran, bir gün sonra saldırıyı üstlendi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER