Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Financial Times: İstanbul´u kaybetmek, Erdoğan´ın yeniden düşünmesini sağlamalı

İngiltere´de yayımlanan Financial Times gazetesi, CHP adayı Ekrem İmamoğlu´nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerindeki zaferini ele aldığı başyazısına "İstanbul´u kaybetmek, Erdoğan´ın yeniden düşünmesini sağlamalı" başlığını atıyor ve Cumh

Financial Times: İstanbul´u kaybetmek, Erdoğan´ın yeniden düşünmesini sağlamalı

"Türkiye´nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kumar oynadı ve kötü kaybetti" ifadeleriyle yazıya başlayan Financial Times, "AKP´nin İstanbul´da az farkla kaybetmesinden sonra, Erdoğan´ın yargıya yeni bir seçim için bastırdığını, seçmenlerinse buna Ekrem İmamoğlu´nun daha büyük bir farkla kazanmasını sağlayarak yanıt verdiğini" belirtiyor.

Bunun "demokrasi için daha büyük bir zafer" olduğunu söyleyen gazete, "Erdoğan´ın şimdi bu durumda ne yapacağını çok dikkatli bir şekilde düşünmesi gerektiğini" vurguluyor.

´İstanbul, iktidarda kalma kabiliyetinde merkezi bir unsurdu´

Gazete "Türkiye´nin ticari başkentinde yenilgi, büyük bir sembolik darbe" olduğunu söylüyor ve İstanbul´un 25 yıl önce belediye başkanı olarak siyasi kariyerine başladığı yer olduğunu hatırlatıyor.

Financial Times, AKP´nin Türkiye´nin en önemli şehirlerinin neredeyse hepsini kaybettiğini aktarıyor ve "Yenilgi aynı zamanda çok somut bir kayıp. AKP yıllardır 4 milyar dolarlık İstanbul bütçesinin tek sahibiydi. Kamu ihaleleleriyle sundukları iltimaslar ve verilen kamu hizmetleri, iktidarda kalma kabiliyetinde merkezi bir unsurdu" diyor.

Kaynak: bbc.com/turkce



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER