Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Filistinliler, işgalci İsrail´in davetlisi Suudi gazeteciyi Mescid-i Aksa´dan kovdu!

İşgalci İsrail´in davetlisi olarak gelen ve adının Muhammed Suud Zeyd olduğu öğrenilen Suudi Arabistanlı gazeteci, Filistinliler tarafından Mescid-i Aksa´dan kovuldu.

Filistinliler, işgalci İsrail´in davetlisi Suudi gazeteciyi Mescid-i Aksa´dan kovdu!

İsrail Dışişleri Bakanlığı´nın davetlisi olarak İsrail´e geldikten sonra işgal altındaki Doğu Kudüs´te bulunan Mescid-i Aksa´yı ziyaret eden Suudi Arabistanlı gazeteci Muhammed Suud Zeyd, Filistinliler tarafından Harem-i Şerif´in avlusundan çıkarıldı.

Kudüs İslami Vakıflar İdaresi Sözcüsü Firas Dibs, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail´in davetlisi olarak gelen ve adının Muhammed Suud Zeyd olduğu öğrenilen Suudi Arabistanlı bir gazetecinin Filistinliler tarafından Harem-i Şerif´ten kovulduğunu belirtti.

Suudi gazetecinin Kudüs İslami Vakıflar İdaresi yetkilileriyle de görüşmek istediğini ancak bu talebinin kabul edilmediğini vurgulayan Dibs, söz konusu gazetecinin namaz kıldıktan sonra Harem-i Şerif´ten apar topar ayrılmak zorunda kaldığını söyledi.

- "İsrail´in davetlisi ve aracılığıyla gelenler burada istenmiyor"

Öte yandan Kudüs Yüksek İslami Vakıflar Konseyi Başkanı Şeyh Abdülazim Selheb, Kudüs´ün işgal altındaki Filistin´in başkenti olduğunu vurgulayarak, Mescid-i Aksa´nın sadece Müslümanlara ait olduğunun altını çizdi. Selheb, şunları kaydetti.

"İsrail, Kudüs ve Mescid-i Aksa üzerindeki işgalini meşrulaştırmaya çalışıyor. İslam dünyasının farklı ülkelerinden gazetecileri davet ediyor. Ancak şunu bilmeliler ki Kudüs Filistin´in başkentidir ve Mescid-i Aksa da sadece Müslümanlarındır. İsrail´in davetlisi ve aracılığıyla gelenler burada istenmiyor."

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, Suudi Arabistanlı gazeteci Zeyd´in Mescid-i Aksa´nın Silsile Kapısı´ndan çıkana kadar Filistinlilerin sözlü protestosuna hedef olduğu görülüyor.

İsrail ile Suudi Arabistan arasında son dönemde yaşanan "normalleşme" süreci Filistinliler tarafından tepkiyle karşılanıyor.

İsrail Dışişleri Bakanlığı´ndan dün yapılan yazılı açıklamada, aralarında Suudi Arabistanlı ve Iraklıların da bulunduğu 6 kişilik Arap gazeteci grubunun İsrail´i ziyaret edeceği belirtilmişti.

Açıklamada, gazetecilerin İsrail Meclisi ile Batı Kudüs´te bulunan "Yad Vaşem" Yahudi soykırım müzesi ve Kudüs´teki kutsal mekanları ziyaret edeceği aktarılmıştı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER