Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Filistinli çocukların davası Türkiye'de görülecek

İşgalci İsrail'in Mayıs 2021'de Gazze'de katlettiği çocukların ailelerinin avukatları, sorumluların yargılanması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına başvuruda bulundu.

Filistinli çocukların davası Türkiye

Siyonist işgalci İsrail’in Mayıs 2021’de Gazze’ye düzenlediği saldırılarda 20 kişi yaralanmış ve 6’sı çocuk olmak üzere yaklaşık 14 Filistinli şehit edilmişti. El-Şati kampına düzenlenen bombardımanda yıkılan evlerin enkazından çıkarılanlar arasında bebek, çocuk ve kadınlar olduğu aktarılmıştı. 20’den fazla sivil ise çöken binaların enkazında mahsur kalmıştı.

Saldırıların alevlendiği Mayıs 2021 ayında 15’i bebek, 66’sı çocuk ve 39’u kadın en az 253 Filistinli şehit edildi ve binlerce Filistinli yaralandı. Öte yandan Birleşmiş Milletler, Gazze’de yaklaşık 10.000 Filistinlinin “devam eden çatışmalar nedeniyle” evlerini terk ettiğini söylemişti.

MESCİD-İ AKSA BASKINLARI OLAYLARI ATEŞLEMİŞTİ

Mescid-i Aksa’ya yönelik Siyonist baskın duyurularının ardından Filistinli Müslümanlar Aksa nöbetine başlamıştı.

Filistinliler Mescid-i Aksa’ya baskın yapmak isteyen fanatik Yahudilere karşı taş ve barikatlar kurarak önlemler almıştı. İşgal güçleri Mescid-i Aksa’nın Meğaribe Kapısından içeri girerek Filistinlilere müdahaleye başladı. Baskına karşı yapılan Aksa savunması sonucunda bazılarının durumu ağır olmak üzere 460’dan fazla Filistinli yaralanmıştı. İsrail işgal güçleri, Mağaribe kapısında ve Mescid-i Aksa’nın surlarının üstünden Filistinlilere saldırıya geçmişti.

Mescid-i Aksa’da başlayan protesto ve çatışmalar tüm Filistin’i sardı ve Gazze saldırıları ile katliama dönüştü. Mayıs 2021'de de Mescid-i Aksa ve diğer ibadet yerlerine saldıran işgalci İsrail, ev ve sokaklarda Filistinlileri keyfi olarak tutmuş, darp etmiş ve sivilleri katletmişti.

AVUKATLAR SORUŞTURMA SÜRECİNİN BAŞLADIĞINI DUYURDU

Mavi Marmara davalarından bilinen Avukat Gülden Sönmez, İşgalci İsrail tarafından evleri bombalanarak anneleri ile beraber katledilen Dana (9), Lana (6), Yahya (4), Zain (2 yaş) kardeşler ile Dima (11) ve Hala (14) katledilen çocuklardan bazıları ve onların ailelerinin vermiş olduğu yetki ile savcılıkta soruşturma sürecini başlattıklarını duyurdu.

ocuklar_646de77ea6a4d9c0d8f1f40eb44e62aa.jpg

Sorumluların yargılanması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına başvuruda bulunan avukatlardan Gülden Sönmez, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Başta Benyamin Netenyahu olmak üzere Aviv Kochavi, Benjamin Benny Gantz, Amiram Norkin, Eliezer Toledano, Nri Horvits, David Salma, Aharon Halifa, Oded Basik, Tamer Yaday, Nemrut Aloni, Afekhay Adrei, tutuklama kararı alınarak yargılanmalarını istediğimiz İsrailli sorumlular.”

Gazetecilere yönelik saldırılarında soruşturulması talebinde bulunulduğunu aktaran Sönmez, “Ayrıca suç duyurusunda Mayıs 2021'de İsrail'in saldırıları sonucu yaralanan Anadolu Ajansı muhabirleri Esad Fırat, Turgut Alp Boyraz ve diğer gazetecilere yönelik suçların soruşturulmasını da talep ettik” açıklamasını yaptı.

 

Kaynak: Milat Gazetesi



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER