Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

FİLİSTİNLİ KADIN ESİR DR. EBU ŞERAR RAMAZAN´I TEK KİŞİLİK BİR HÜCREDE GEÇİRİYOR

Batı Yaka´nın El-Halil şehrinin Dura beldesinden olan Filistinli kadın esir Dr. Sabirin Ebu Şerar iftarını Askalan cezaevindekinde dört duvar arasında tek başına açıyor.

FİLİSTİNLİ KADIN ESİR DR. EBU ŞERAR RAMAZAN´I TEK KİŞİLİK BİR HÜCREDE GEÇİRİYOR

FİLİSTİNLİ KADIN ESİR DR. EBU ŞERAR RAMAZAN´I TEK KİŞİLİK BİR HÜCREDE GEÇİRİYOR

 

Batı Yaka´nın El-Halil şehrinin Dura beldesinden olan Filistinli kadın esir Dr. Sabirin Ebu Şerar iftarını Askalan cezaevindekinde dört duvar arasında tek başına açıyor. Gece ve gündüzü ayırt edemeyen Filistin esir iftar saatini ve sahur vaktini tam olarak bilemiyor. Avukatı kendisini ziyaret etmeseydi, Kadir gecesinin dün gece olduğunu da bilemeyecekti.

Esir Ebu Şerar çok ağır bir soruşturmaya tabi tutuluyor. Nemli, pis kokan, rutubetli bir hücrede tutuluyor.

Dış dünyayla ilişkisi tamamıyla kesilen Ebu Şerar ezan vakitlerini de bilmiyor. Geçirdiği soruşturma, zindanın karanlığı ve gardiyanların insanlık dışı tutumları ve merhametsizliği Ebu Şerar´ın geceyi gündüzden ayırt etmesini engelliyor. Odasını sadece üstteki küçük bir pencereden sızan cılız bir ışık hafifçe aydınlatıyor. İftar ve sahurda sevinemeyen Ebu Şerar´ın gözlerinden Allah korkusundan yaşlar akıyor. Kendisiyle birlikte diğer esirlerin de yeni bir esir takasıyla özgürlüğe kavuşmayı umut ettiğini avukatı aracılığıyla iletiyor.

Esir Kulübünün tespitlerine göre şu anda işgal rejimi zindanlarında dört Filistinli esir tecrit odalarında tutuluyorlar. Bunların hepsi Ramazan boyunca oruçlarını bu odalarda çok zor şartlar altında tutuyorlar.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER