Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Filistinli anne Abu Leila: Oğlumla gurur duyuyorum..

Selfit vilayeti yakınlarında 3 işgalciyi öldürdükten sonra İsrail ajanları tarafından öldürülen Filistinli Ömer Ebu Leyla´nın annesi, ?Oğlumla gurur duyuyorum? dedi

Filistinli anne Abu Leila: Oğlumla gurur duyuyorum..

Selfit vilayetindeki Ariel Yahudi Yerleşkesi yakınlarında gerçekleştirdiği eylemde üç işgalciyi öldürdükten sonra evine önceki akşam geç saatlerde İsrail ajanları tarafından öldürülen 19 yaşındaki Filistinli Ömer Ebu Leyla´nın annesi Ebu Leila, ?Oğlumla gurur duyuyorum? dedi.

3 FİLİSTİNLİ´NİN İNTİKAMINI ALDI

Oğlunun ölüm haberini yaşadığı Ramallah´taki Abbouin kasabasında alan Filistinli anne Ebu Leila, oğlunun onlarca İsrail askeri ile savaştığını ve bu yüzden gergin olduğunu belirterek, ?Ömer Ebu Leyla, sakince ortaya çıktı ve 
Filistinlilerin Gazze-İsrail sınırında devam ettikleri ?Büyük Geri Dönüş Yürüyüşü´ gösterilerinde şehid edilen 3 Filistinli´nin intikamını aldı? dedi.

´İŞGAL GÜÇLERİNİN, MESCİD-İ 
AKSA´DAKİ ZULMÜNDEN ÇOK ETKİLENDİ´

İşgal devleti İsrail´in, Filistin topraklarındaki zulüm ve baskılarının her geçen gün çekilmez hale gelmesinin, oğlunu çok etkilediğini belirten anne Ebu Leila; oğlunun, özellikle, işgal güçlerin, Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa´da estirdiği terör ve yasaklamalardan çok etkilendiğini belirterek, ?Anne, Mescid-i Aksa Siyonist askerlerinin çizmesi altında her gün kirlenirken bizler nasıl rahat yaşarız? dediğini aktardı.

 

?OĞLUM, BÜYÜK GERİ DÖNÜŞ  YÜRÜYÜŞÜ´NDE ŞEHİD EDİLEN  3 FİLİSTİNLİ´NİN İNTİKAMINI ALDI

Yine ?Büyük Geri Dönüş Yürüyüşü´ gösterilerinin İşgal güçleri tarafından silahlı müdahalesi sonucu 3 Filistinli´nin şehid edilmesinin de Ömer´i çok etkilediğini belirten anne Ebu Leila, ?Oğlum, 3 Filistinli´nin intikamını aldı? dedi.

?MAZLUM HALKLARA UMUT VE MORAL OLUR´

Kendisinin etkilenmemesi için operasyondan önce oğlu ile görüşmediğini aktaran anne, ?Onunla gurur duyuyorum. Umarım, Ömer´in gerçekleştirdiği eylem mazlum halklar için bir umut, moral kaynağı olur? dedi.

BABAK AJANLARINA TESLİM OLMAYINCA ROKETLE ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Selfit vilayetindeki Ariel Yahudi Yerleşkesi yakınlarında gerçekleştirdiği bıçaklama ve ateş açma eylemiyle üç işgalciyi öldüren Ömer Ebu Leyla, işgal güçlerini iki buçuk gün peşinden koşturduktan sonra önceki akşam geç saatlerde işgal güçleriyle girdiği çatışmada hayatını kaybetmişti. İşgal rejimi televizyonu 13´üncü kanalı, işgal güçlerinin Filistinli gence nasıl ulaştıkları konusunda verdiği bilgide, önceki akşam saat 21:00 sularında işgal güçlerine Ömer Ebu Leyla´nın Abveyn köyünde iki katlı bir evde olduğu istihbaratının geldiğini söyledi.
Haberde, işgal rejimi iç istihbarat teşkilatı ?Şabak?ın gelen istihbarat üzerine köye özel bir birlik gönderdiği, istihbarat ajanlarının köye sebze satıcısı kılığında girdiği ve operasyonun daha sonra açık hale geldiği kaydedildi.
İşgal rejimi televizyonu, Filistinli gencin işgal güçlerine teslim olmayı reddettiğini ve ateş açtığını, işgal güçleriyle Ömer Ebu Leyla arasında çatışma çıktığını, bunun üzerine işgal güçlerinin roket kullanmaya karar verdiğini bildirdi.
Haberde, işgal güçlerinin binaya birkaç füze attıktan sonra Filistinli gencin saklandığı binadan açılan ateşin kesildiği, işgal güçlerinin binaya kafasına kamera yerleştirdikleri bir polis köpeği gönderdiği, bu şekilde gencin öldüğünü ve cesedinin yerini tespit ettiği belirtildi.

HAMAS: ÖMER´İN EYLEMİ İŞGAL REJİMİNİ REZİL ETTİ

Bu arada İslami Direniş Hareketi (Hamas), Selfit vilayetindeki Ariel Yahudi Yerleşkesi yakınlarında gerçekleştirdiği eylemle üç Siyonistin ölümüne yol açan 19 yaşındaki Ömer Ebu Leyla´nın şehit olduğunu açıkladı.
Hamas, dün (19 Mart Salı) geç saatlerde yayınladığı ve Filistin Enformasyon Merkezi´ne de ulaşan bildiride, Ebu Leyla´nın gerçekleştirdiği eylemin işgal rejimi güvenlik birimlerini rezil ettiğini söyledi.

?ÖMER, KAHRAMANCA TOPRAKLARINI SAVUNDU´

Eylemin Batı Yaka´nın çarpan kalbini temsil ettiğini kaydeden Hamas, Filistinli direnişçinin kurşunlarının Mescid-i Aksa, Kudüs ve Filistin halkına yönelik cinayetlerini sürdüren işgalcilerin gururunu darmadağın ettiğini belirtti.
Bildiride ayrıca şu ifadeye yer verildi: ?İşgalcilerin Filistin davasını tasfiyenin önünde engel kalmadığını düşündükleri bir vakitte Ömer kahramanca çıkıp topraklarını savundu ve Filistinlilerin işgal rejiminin boğazına tıkanan kırılmaz bir diken olmaya devam edeceklerini gösterdi.?

HAMAS, ŞEHİDİN AİLESİNİ SELAMLADI

Hamas, Selfit eyleminin ve Filistinli gencin işgal güçleriyle girdiği çatışmanın Filistin halkının toprakları üzerindeki hakkına olan inancını ve son damlasına kadar işgale direniş kararlılığını yansıttığını kaydetti.
Ömer Ebu Leyla´nın da şehitler kervanına katıldığını bildiren Hamas, Filistinli gencin Eşref Nealive, Asım El-Bergusi, Salih El-Bergusi ve Ahmed Cerrar gibi kahraman direnişçilerin hatıralarını canlandırdığını ifade etti.
Hamas, şehidin sabırlı ailesi ile Ömer gibi kahramanlar yetiştiren Selfit ve Batı Yaka halkını selamladı.
Filistin Sağlık Bakanlığı da Ömer Ebu Leyla´nın şehit olduğunu açıkladı.

İşgal rejimi başbakanı Netanyahu, Filistinli eylemcinin öldürülmesini kutlayarak, İsrail´in elinin uzun olduğunu ve her yere ulaştığını söyledi.
Bu arada, işgal güçlerinin baskın düzenlediği Abveyn köyünde önceki akşam Filistinli gençlerle işgal askerleri arasında çatışmaların yaşandığı bildirildi.
Hastane kaynakları, çatışmalar sırasında Filistinli iki gencin yaralandığını ve birinin durumunun ağır olduğunu açıkladı.

Kaynak: ekrangazetesi.com



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER