Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Filistin'den BAE'ye Siyonist İsrail tepkisi! Kudüs davasına ihanettir

Filistin Yönetimi, Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) İsrail anlaşmasını, Kudüs, Mescid-i Aksa ve Filistin davasına ihanet olarak değerlendirerek, tepki gösterdi.

Filistin

Filistin Yönetimi, BAE’nin Siyonist İsrail ile normalleşme konusunda anlaşmaya varmasının şiddetle kınandığını ve yapılan anlaşmayı reddettiğini açıkladı..

Filistin'den yapılan açıklamada, BAE’nin, “işgal rejimi” Siyonist İsrail ile yapılan anlaşmaya yönelik şu ifadeler kullanıldı:

"Kudüs, Mescid-i Aksa ve Filistin davasına ihanettir. BAE'nin İsrail ile anlaşması  Bu adım Arap Barış Girişimi, Arap Birliği ve İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) toplantılarının ve uluslararası meşruiyetin kararlarını yerle bir etmektir. Ayrıca Filistin halkının haklarını, başta Mescid-i Aksa olmak üzere mukaddesatını görmezden gelmek ve 1967 sınırları üzerinde bağımsız bir Filistin devleti taleplerini görmezden gelmek demektir.”

Açıklamada, BAE’ye bu karardan geri dönmesi çağrısı yapılarak, Arap halklarının bu tür kararlara itibar etmemesi gerektiği vurgusu yapıldı.

BAE’nin veya başka herhangi bir tarafın Filistin halkı adına konuşma haklarının olmadığına dikkat çekilen açıklamada, Filistin Kurtuluş Örgütü’nün (FKÖ) Filistin halkının tek meşru temsilcisi olduğu kaydedildi.

Açıklamada, Filistin Yönetimi’nin Arap Birliği’ni acil toplantıya çağırdığı, İİT’yi de bu kararı reddetmeye davet ettiği belirtildi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER