Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Filistin’de yeni vaka sayısı artıyor

Filistin Enformasyon Merkezi'nden

Filistin’de yeni vaka sayısı artıyor


Filistin’de yeni 10 koronavirüs vakası daha tespit edilmesi ile toplam vaka sayısı 171’e yükseldi

Filistin Hükümet Sözcüsü İbrahim Mulhem, koronavirüsü ile ilgili güncel verileri paylaştığı son açıklamasında, işgal altındaki Batı Şeria’da 10 yeni Kovid-19 hastası tespit edilmesi ile vaka sayısının 134'e çıktığını bildirdi.

Mulhem, yeni vakaların Kutne, Biddu, Tulkerem, Kudüs, Hızma ve Ramallah gibi çeşitli bölgelerde kaydedildiğini ve bu vakalarla bilirlikte Filistin'deki toplam vaka sayısını 171'e yükseldiğini açıkladı.

Durumun ciddi olduğuna dikkat çeken Mulhem, virüsün yayılmasını önlemek için herkesin ilan edilen talimatlara uyması gerektiğinin altını çizdi.

Mulhem, laboratuvarda 250 çalışan ve 1500 vatandaştan alınan örneklerin incelendiğini ve sonuçlarının daha sonra açıklanacağını bildirdi.

Filistin Sağlık Bakanı Vekili Yusuf Ebu Riyş, dün (2 Nisan Perşembe) gece Gazze Şeridi'nde daha önce koronavirüs testi pozitif çıkan 12 hastadan 3'ünün tedaviler sonucu iyileştiğini açıkladı.

Sağlık Bakanlığı Merkez Laboratuvarı tarafından dün akşam 194 kişiye yapılan testlerin tamamının sonucu negatif olarak çıktı.

Diğer taraftan, dün akşam Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, koronavirüs nedeniyle 30 gün boyunca tüm Filistin topraklarında olağanüstü hal (OHAL) süresini uzatan bir kararname çıkardı.

Kararda, OHAL sürecinde koronavirüsten korunma amaçlı yürütülen icraatların devam ettirileceği aktarıldı.

Filistin Hükümet Sözcüsü İbrahim Mulhem düzenlediği basın toplantısında, tüm yetkili makamlara kendi yetkileri dâhilinde, bu kararnamenin hükümlerini 4 Nisan 2020 tarihinden itibaren uygulama çağrısında bulundu.

  Devamını oku at  
 https://turkish.palinfo.com/29811
 @Copyright Filistin Enformasyon Merkezi



Anahtar Kelimeler: Filistin’ sayısı artıyor

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER