Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

FİLİSTİN HAREM-İ İBRAHİM'E AKIN ETTİ

Filistinliler, işgal altındaki Batı Yaka'nın güneyinde yer alan El-Halil kentinin Yahudileştirilmesi tehdidine dikkati çekmek amacıyla Harem-i İbrahim'e akın etti.

FİLİSTİN HAREM-İ İBRAHİM

'El-Fecr el-Azim' (Büyük Şafak) ismiyle düzenlenen organizasyon kapsamında toplanan binlerce Filistinli, Harem-i İbrahim'de sabah namazı kıldı. Filistinliler, namazdan önce ve sonra tekbirler getirerek marşlar söyledi.

Filistinli aktivistlerden Muhenned el-Caberi, yaptığı açıklamada, organizasyonun, Harem-i İbrahim'e yönelik devam eden Yahudileştirme faaliyetlerinden dolayı ve işgal çetesi sözde başbakanı Binyamin Netanyahu'nun geçen eylülde gerçekleştirdiği gibi provokatif ziyaretlerden koruma girişimi amacıyla düzenlendiğini belirtti.

Caberi, geçen cuma günü Harem-i İbrahim'de sabah namazı kılınması çağrısına yaklaşık 15 bin kişinin icabet ettiğine vurgu yaparak, "Tehlike çanları çalıyor, Harem-i İbrahim'in yalnız bırakmamalı, korumalıyız." dedi.

"El-Halil sakinleri, çocuklarını, yakınlarını Harem-i İbrahim'de namaza çağırıyor"
Organizasyonun sabah namazı başta olmak üzere tüm namaz vakitlerinde Harem-i İbrahim'de bir araya gelinmesini hedeflediğini, bunun için çeşitli faaliyetler yürüttükleri bilgisini veren Caberi, "El-Halil sakinleri, çocuklarını, yakınlarını Harem-i İbrahim'de namaza çağırıyor." dedi.

Harem-i İbrahim Müdürü Hıfzı Ebu Senine ise caminin karşı karşıya kaldığı risklere değinerek, işgal çetesinin, baskın yapmak, ayin düzenlemek, ona has dokusunu değiştirmek gibi çeşitli yollarla caminin Yahudileştirilmesi için çalıştığını söyledi.

İşgal çetesinin birkaç gün önce camide asansör inşa edilmesine ilişkin planlar yapmaya başladığını hatırlatan Ebu Senine, işgal çetesinin bununla camiye giriş-çıkışlarını kolaylaştırmayı amaçladığını aktardı.

Ebu Senine, "El-Fecr El-Azim" organizasyonundan duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi:

"Bir hafta boyunca tüm vakit namazlarını Harem-i İbrahim'de kılalım. Harem-i İbrahim mescittir, Müslümanlar haricinde kimse hak iddia edemez. İşgal güçleri camiyi yasa dışı şekilde cebren ve hile ile işgal etmeye çalışıyor."

Filistinliler ağır şartlar altında yaşıyor
Harem-i İbrahim’in de içinde bulunduğu El-Halil kentinin Eski Şehir bölgesinde yaşayan Filistinliler, işgal çetesi askerlerinin kısıtlamaları ve radikal Yahudi yerleşimcilerin saldırıları nedeniyle ağır şartlar altında yaşamaya çalışıyor.

Yaklaşık 100 kontrol noktası bulunan kentte, Harem-i İbrahim’in çevresindeki yerleşim biriminde 400'e yakın Yahudi yerleşimci oturuyor. İşgal çetesi askerleri Filistinlilere baskı ve yıldırma politikaları uygularken, yerleşimciler de sık sık bölge halkını taciz ediyor.

Devamı >>>



Anahtar Kelimeler: FİLİSTİN HAREM- İBRAHİM'

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER