Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Filistin Enformasyon Merkezi; TOPRAĞI SAVUNMA VE YAHUDİ YERLEŞİMİNE KARŞI DİRENİŞ ULUSAL OFİSİ'NİN RAPORU:

Batı Yaka'da Tehlikeli Şekilde Yahudi Yerleşim Merkezlerini Genişletme Çalışmaları

Filistin Enformasyon Merkezi; TOPRAĞI SAVUNMA VE YAHUDİ YERLEŞİMİNE KARŞI DİRENİŞ ULUSAL OFİSİ

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ)'ne bağlı Toprağı Savunma ve Yahudi Yerleşimine Karşı Direniş Ulusal Ofisi tarafından yayınlanan yahudi yerleşim çalışmalarına dair haftalık raporda yahudi yerleşim alanlarının tehlikeli bir şekilde genişletilmesi için yapılan çalışmalara dikkat çekildi.

Raporda İsrail işgal yönetiminin ilhak planlarında özellikle hedef aldığı El-Halil'in güney kesiminde ve El-Ağvar bölgesinde yahudi yerleşim merkezlerindeki genişletme çalışmalarının gün be gün adeta bir tiyatroya dönüştüğü dile getirildi.

21-27 Eylül tarihleri arasındaki yahudileştirme çalışmalarını gündeme getiren raporda işgal yönetiminin El-Halil'in güneyindeki Devra bölgesinde 1500 dönüm araziye el koyduğunu açıkladığına dikkat çekildi. Böylece 1987'de çıkarılan karara dayanılarak Devra topraklarından üç parçaya "devlet mülkü" iddiasıyla el konulduğu ifade edildi.

Gerçekte ise bu araziler sahipli, üzerinde ikamet eden ve tarım yapan insanlar var. Üzerlerinde yüzlerce bina inşa edilmiş durumda ve çok sayıda zeytin ve badem ağacı bulunuyor. Aynı zamanda Devra Belediyesi'nin sınırları içinde yer alıyor. Bu bölgelerde arazileri bulunanların birçoklarının Osmanlı döneminden alınmış tapuları olduğuna dikkat çekildi.

Raporda işgal yönetiminin El-Halil çevresinde kurduğu yeni yerleşim birimleri ve buraların arazilerinin gasp edilmesi için oynanan oyunlar hakkında da ayrıntılı bilgiler verildi.

  @Copyright Filistin Enformasyon Merkezi



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER