Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

“Filistin davası Abdülhamid’in mirasıdır”

Kudüs Âlimler Birliği Üyesi Şeyh Nureddin Recebi ve Mescid-i Aksa İmamı Şeyh Abdülkerim Zurba Millî Gazete’ye konuştu…

“Filistin davası Abdülhamid’in mirasıdır”

Mirasımız Derneği’nin davetiyle Türkiye’ye gelerek, Tokat, Kayseri, Samsun ve İstanbul’da Filistin davasını tanıtan Kudüs Âlimler Birliği Üyesi Şeyh Nureddin Recebi ve Mescid-i Aksa İmamı Şeyh Abdülkerim Zurba Millî Gazete’ye özel açıklamalarda bulundu.

Kudüs ve Mescid-i Aksa için önemli hizmetler gerçekleştiren Mirasımız Derneği, Türkiye’de Filistin davasının daha iyi tanınması için yürüttüğü çalışmalarına devam ediyor. Son olarak Kudüs’ten gelen Kudüs Âlimler Birliği Üyesi Şeyh Nureddin Recebi ve Mescid-i Aksa İmamı Şeyh Abdülkerim Zurba’nın katılımıyla Tokat, Kayseri, Samsun ve İstanbul’da önemli programlar gerçekleştirildi. Gazetemize Türkiye’de katıldıkları programlar hakkında bilgi veren Nureddin Recebi ve Şeyh Abdülkerim Zurba, terörist İsrail’in Kudüs ve Mescid-i Aksa’ya yönelik zulmünü anlattı.

“TÜRKİYE HALKINA KUDÜS, FİLİSTİN VE MESCİD-İ AKSA HAKKINDA BİLGİLER VERDİK”

Türkiye’ye geliş amaçlarını anlatan Kudüs Âlimler Birliği Üyesi Şeyh Nureddin Recebi, “Mirasımız Derneği bizi davet etti. Türkiye halkına Kudüs, Filistin ve Mescid-i Aksa hakkında bilgiler verdik. Tokat, Kayseri ve Samsun’da çeşitli programlar gerçekleştirdik. Yaptığımız programlar amacına ulaştı. Türkiye halkından çok samimi ve sıcakkanlı yaklaşımlar gördük. Gittiğimiz şehirlerde birçok ziyaret ve açılışta bulunduk. Kayseri’de bulunduğumuz süre boyunca Kayseri Mirasımız Derneği Şubesi’nde çalışmalar hakkında bilgiler aldık. Samsun’da da Anadolu Gençlik Derneği’nin Doğu Türkistan için gerçekleştirdiği gıyabi cenaze namazına katıldık” ifadelerini kullandı.

“FİLİSTİN DAVASI ÜMMETİN DAVASIDIR”

“Kudüs etrafındaki tehlike son dönemde giderek artıyor” diyen Şeyh Nureddin Recebi, “Osmanlı Kudüs’ü nasıl sahiplendiyse, Türkiye’den de öyle bir sahiplenme bekliyoruz. Filistin davası Sultan Abdülhamid Han’ın mirasıdır. Sultan Abdülhamid’in, ‘Ben yaşadığım sürece Kudüs’ten bir karış toprak vermeyeceğiz’ sözü halen Filistin halkı tarafından söylenmekte. Filistin’de yaşanan sorunlar sadece Filistinlilerin, Arapların sorunu değildir. Filistin davası ümmetin davasıdır” diyerek Müslümanların Mescid-i Aksa’yı sahiplenmesi gerektiğini söyledi.

Devamı >>>



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER