Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

FİLİSTİN PARAGUAY´IN BÜYÜKELÇİLİĞİNİ KUDÜS´E TAŞIMASINI KINADI

Filistin, ABD ve Guatemala´nın ardından Güney Amerika ülkesi Paraguay´ın da Tel Aviv´deki büyükelçiliğini Kudüs´e taşımasını kınadı.

FİLİSTİN PARAGUAY´IN BÜYÜKELÇİLİĞİNİ KUDÜS´E TAŞIMASINI KINADI

Filistin Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, atılan adım "uluslararası kanunların ihlali" olarak tanımlandı.

Öte yandan Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Yürütme Kurulu Üyesi Hanan Aşravi de Paraguay´ın Tel Aviv´deki büyükelçiliğini Kudüs´e taşımasına tepki gösterdi.

Aşravi yaptığı yazılı açıklamada, "Atılan bu sorumsuz adım, uluslararası kararlara yönelik açık bir ihlaldir." ifadesini kullandı.

Paraguay Devlet Başkanı Horacio Cartes´e "kararından vazgeçmesi" çağrısında bulunan Aşravi, Arap Birliği, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ve Bağlantısızlar Hareketi´ne üye ülkeler ile uluslararası kanunlara saygı gösteren tüm devletlerden "İsrail´i destekleyen ülkelerle ilişkilerini kesmelerini" istedi.

Güney Amerika ülkesi Paraguay, bugün yapılan resmi törenin ardından Tel Aviv´deki büyükelçiliğini Kudüs´e taşıyan üçüncü ülke oldu.

ABD´nin Kudüs Büyükelçiliği 14 Mayıs´ta Başkan Donald Trump´ın damadı ve danışmanı Jared Kushner ile kızı Ivanka Trump´ın da katıldığı törenle açılmıştı.

Abluka altındaki Gazze sınırında ABD büyükelçiliğinin açıldığı gün, hem büyükelçiliğin Kudüs´e taşınması hem de Nekbe´yi (Büyük Felaket) anmak için düzenlenen gösterilerde İsrail askerlerinin saldırıları sonucu 60´tan fazla Filistinli şehit olmuş, binlerce Filistinli de yaralanmıştı.

Orta Amerika ülkesi Guatemala ise ABD´nin ardından 16 Mayıs´ta Tel Aviv´deki büyükelçiliğini Kudüs´e taşımıştı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER