Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Filistin Hükümeti ve Hamas´tan Brezilya´ya Tepki Kaynak: Filistin Hükümeti ve Hamas´tan Brezilya´ya Tepki

Filistin hükümeti ve Hamas, Brezilya´nın Kudüs´te diplomatik ofis açmasını ve Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro´nun İsrail Başbakanı Netanyahu ile Mescid-i Aksa´nın batı duvarı olan Burak Duvarı´nı ziyaretini kınadı. Kaynak: Filistin Hükümeti ve Hamas´tan

Filistin Hükümeti ve Hamas´tan Brezilya´ya Tepki Kaynak: Filistin Hükümeti ve Hamas´tan Brezilya´ya Tepki

Filistin hükümeti ve Hamas, Brezilya´nın Kudüs´te diplomatik ofis açmasını ve Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro´nun İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Mescid-i Aksa´nın batı duvarı olan Burak Duvarı´nı (Ağlama Duvarı) ziyaretini kınadı.

Filistin yönetimine bağlı Kudüs İşleri Bakanı Adnan el-Hüseyni, yaptığı yazılı açıklamada, Brezilya´nın adımlarını "uluslararası kararlarının açık ve somut bir ihlali ve Filistin halkının ebedi başkentindeki haklarına yönelik saldırı" şeklinde nitelendirdi.

Burak Duvarı´nı ziyaretin ve Kudüs´te ofis açmanın İsrail´in Doğu Kudüs´ü ilhak etme yönündeki yasa dışı girişimleri doğrultusunda hareket etmek anlamına geldiğini ifade eden Hüseyni, Brezilya´ya kararlarından vazgeçme ve uluslararası kararlara uyma çağrısında bulundu.

"Brezilya uluslararası yasaları ve normları ihlal etti"

Hamas´tan yapılan yazılı açıklamada da Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro´nun ziyareti kınanarak, bu adımla Filistin´in işgale karşı mücadelesine destek olan Brezilya halkının tarihi konumuna zarar verildiği belirtildi.

"Brezilya, bu hareketiyle uluslararası yasaları ve normları ihlal etti." ifadesine yer verilen açıklamada, Bolsonaro´nun Burak Duvarı´nı ziyareti ve Brezilya´nın Kudüs´te ofis açmasının bu ihlalin somut bir örneği olduğuna vurgu yapıldı.

İsrail´i ziyaret eden Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, bugün Netanyahu ile işgal altındaki Doğu Kudüs´ün Eski Şehir bölgesindeki Mescid-i Aksa´nın batı duvarı olan Burak Duvarı´nı (Ağlama Duvarı) ziyaret etmişti.

İsrail Ulaştırma Bakanı ve Dışişleri Bakan Vekili Yisrael Katz da Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Brezilya´nın Kudüs´te diplomatik ofis açtığını ifade etmişti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER