Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

FİKRİ OLAN MUCİDE ÜRETİM ÜSSÜ HAZIR

7 yaşından 70 yaşına kadar fikrini ürüne dönüştürmek isteyen araştırmacılar FabLab olarak adlandırılan laboratuvarlarda kendi prototiplerini geliştirecek, dünyadaki tüm buluşları görebilecek ve kendi buluşunu anında dünya pazarına sunabilecek.

FİKRİ OLAN MUCİDE ÜRETİM ÜSSÜ HAZIR

FİKRİ OLAN MUCİDE ÜRETİM ÜSSÜ HAZIR

 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, 7´den 70´e tüm araştırmacıların, kendi fabrikaları gibi kullanabilecekleri dijital üretim ve tasarım laboratuvarlarını kurmaya başlayacaklarını söyledi.

Ankara´da soruları cevaplayan Işık, Türkiye´nin en büyük zenginliğinin insan kaynağı olduğunu vurguladı. Işık, ülkede, ?ortaya yeni bir şeyler koymak? adına büyük bir potansiyel olduğunu ancak bu potansiyelin yeterince değerlendirilemediğini dile getirdi.

HER YAŞA AÇIK

Işık, 7´den 70´e tüm araştırmacıların, kendi fabrikaları gibi kullanabilecekleri dijital üretim ve tasarım laboratuvarlarını kurmaya başlayacaklarını belirterek,  ?Fikrini ürüne dönüştürmek isteyen araştırmacılarımız, FabLab olarak adlandırılan bu laboratuvarlarda kendi prototiplerini geliştirecek, dünyadaki tüm buluşları görebilecek ve kendi buluşunu anında dünya pazarına sunabilecek. Amerika ve Avrupa başta olmak üzere, dünyanın dört bir yanında 400´ü aşkın sayıda olan bu laboratuvarlar, girişimcilerimiz için önemli bir fırsat olacak? dedi.

Küresel FabLab ağına üye olacak bu yapıların, herkesin erişimine açık olacağını ifade eden Fikri Işık, söz konusu laboratuvarların hem yerel girişimcilerin uluslararası buluş ve icatlara erişimini sağlayacağını hem de uluslararası araştırmacıları da ağ yoluyla Türkiye´deki araştırmacılarla işbirliği yapmaya teşvik edeceğini kaydetti.

BİLİM MERKEZLERİNDE HAYATA GEÇECEK

İlköğretimden üniversiteye kadar tüm öğrenciler ile yenilikçi ve yeteneği olan tüm girişimci ve araştırmacıların yararlanabileceği laboratuvarların, ilk etapta bilim merkezlerinde kurulmaya başlanacağını anlatan Bakan Fikri Işık, sonraki aşamalarda ise laboratuvarların üniversitelerde, organize sanayi bölgelerinde ve teknoloji geliştirme bölgelerinde yaygınlaştırılacağı bilgisini verdi.

ÜRÜN FABLAB´LARDA 3 BOYUTLU OLARAK YAZICILARDAN ANINDA ÇIKARILABİLECEK

FabLab´ların tıptan mühendisliğe, mimarlıktan sanat tasarımına, enerji ve çevre çözümlerinden akıllı şehir sistemlerine, sağlıktan emniyet ve güvenliğe kadar birçok alanda kullanılabileceğini belirten Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, ?Yapılan ürün anında 3 boyutlu yazıcılardan çıkarılacak. Bu laboratuvarlarımızın sayısı bugün üç. Ancak tüm ülkeye yayılacak? dedi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER