Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Feyzioğlu: Vatandaşı demokrasiye küstürmemeliyiz

Katıldığı televizyon programında gündeme ilişkin soruları değerlendiren Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, önemli açıklamalarda bulundu.

Feyzioğlu: Vatandaşı demokrasiye küstürmemeliyiz

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, katıldığı televizyon programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanları´nın görevden alınmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Feyzioğlu, "Sandığa güvenmeliyiz" mesajı verdi.

Açıklamalarında vatandaşın demokrasiye küsmesine yol açılmaması gerektiğini dile getiren Feyzioğlu, "Sandığa güvenmeliyiz. Demokrasiyi Türkiye´nin her santimetre karesinde eksiksiz yaşayalım. Suçsuzluk karinesini tüm vatandaşlarımız için geçerli hak olarak benimseyelim. Sözün özü; seçilmiş kişilerin idari işlemle görevden alınması ilk bakışta demokrasiyle bağdaşmıyor. Çok çok zorunlu halde bunu yapıyorsanız, hemen yargıya intikal ettirirsiniz. Vatanın her karış toprağında hukukun aynı şekilde uygulanması gerekmektedir" dedi. 

"BAROLARIN ELEŞTİRİLERİ BAŞIM ÜSTÜNE!"

Feyzioğlu, Beştepe´de gerçekleştirilecek ´Yargı Yılı Açılışı´na katılmasına başta barolar olmak üzere farklı çevrelerden de eleştiri alıyor.

Yapılan eleştirilere yönelik soruları da yanıtlayan Feyzioğlu, "Katılma ve katılmama kararı alan tüm barolarımıza saygı duyuyoruz. Biz katılma kararı aldık ve bu kararımıza saygı duyulmasını bekliyoruz. Türkiye Barolar Birliği çatı örgüttür. Her baro kendi şehrinde tartışır, konuşur bir karar alır. Kamuoyuyla paylaşmak istiyorsa paylaşır. Bu açıklamaların mümkün olduğunca yapıcı olmasını arzu ederiz. Çoğu da bu şekilde. Barolarımızın dışında saldırılar oldu. Bunları bir kenara bırakıyorum. Barolarımızın eleştirilerini bekliyorduk, Yargıtay´a yönelik serzenişlerini bekliyorduk. Barolardan gelen tüm eleştiriler ağır olsun, olmasın başımın üstüne. Biz aynı yolda, aynı mücadeleyi yapıyoruz" şeklinde ifade etti.

Ayrıca yasallaşması planlanan ´Yargı Reformu´yla de önemli değerlendirmelerde de bulunan Feyzioğlu, "Yargı reformunun tam çıkmak üzere olduğu, Türkiye´nin gerçekten sorunlarına derman anlamında büyük adımların öncesinde bunu istemeyenler var. Bunların yargı reformu çıkacak diye ödü kopuyor. Çünkü Türkiye çok önemli bir adım atacak. Yargı Reformu Strateji Belgesi´nin hayata geçmesi için biz avukatlar lokomotif olduk. Her zaman hukuk devleti, demokrasi, hak özgürlükler mücadelesinde en öndeyiz" şeklindeki ifadeleri kullandı.

 

Öte yandan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu´yla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında 2014 yılında Danıştay´ın kuruluş yıl dönümü törenlerinde yaşanan gerginlik ise akıllardaki tazeliğini koruyor.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER