Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

FETÖ´NÜN ´SOSYAL MEDYA UZMANI´ TÜRKİYE´YE GETİRİLDİ

MİT, darbe girişiminden sonra yurt dışına kaçan FETÖ´nün sosyal medya uzmanlarından Yusuf İnan´ı Ukrayna´dan Türkiye´ye getirdi.

FETÖ´NÜN ´SOSYAL MEDYA UZMANI´ TÜRKİYE´YE GETİRİLDİ

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, 12 Temmuz´da iki farklı ülkeden getirdiği Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarını Türk adaletine teslim eden Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığı, benzer bir çalışmaya daha imza attı.

FETÖ´nün 15 Temmuz 2016´daki darbe girişiminin ardından yurt dışına kaçan örgütün sosyal medya uzmanlarından Yusuf İnan, MİT tarafından bugün öğleden sonra Ukrayna´dan yurda getirildi.

Darbe girişimi öncesinde kurduğu internet siteleri ve sosyal medya hesapları üzerinden algı operasyonları yürüten İnan´ın, Pensilvanya´nın talimatlarıyla önemli siyasi şahsiyetler ile devlet yöneticilerini itibarsızlaştırıcı yayınlar yaptığı öğrenildi.

Oluşturduğu farklı müstear isimlerle özellikle İzmir´de faaliyet yürüten İnan, İzmir 2. Sulh Ceza Hakimliğinin kararıyla "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan aranıyordu.

MİT´in ses getiren operasyonları

MİT, 12 Temmuz 2018´de terör örgütünün "Azerbaycan kasası" ile Mersin´de FETÖ´ye bağlı iş adamlarının imamlığını yapan iki üst düzey teröristi yurt dışından Türkiye´ye getirmişti. Bu kapsamda, FETÖ üyelerinden İsa Özdemir Azerbaycan´dan, Salih Zeki Yiğit ise Ukrayna´dan İstanbul´a getirilmişti.

Öte yandan MİT, 29 Mart 2018´de örgütün Balkan yapılanması kapsamında 6 FETÖ üyesini Kosova´dan, 10 Nisan 2018´de ise üç örgüt mensubunu Gabon´dan Türkiye´ye getirmişti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER