Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

FETÖ eski savcı Ferhat Sarıkaya üzerinden generallere gözdağı vermiş

FETÖ üyeliğinden 10 yıl hapis cezasına çarptırılan eski savcı Ferhat Sarıkaya´nın savcılık yaptığı dönemde FETÖ karşıtı generallere gözdağı vermek için örgüt talimatıyla soruşturmalar yaptığı belirtildi.

FETÖ eski savcı Ferhat Sarıkaya üzerinden generallere gözdağı vermiş

etullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliğinden 10 yıl hapis cezasına çarptırılan eski savcı Ferhat Sarıkaya hakkında verilen hükmün gerekçesi yazıldı.

Örgüt talimatıyla generallere soruşturma

Ankara 16. Ağır Ceza Mahkemesince, 28 Mart 2019´da verilen kararın gerekçesinde, Sarıkaya´nın savcılık yaptığı dönemde FETÖ karşıtı generallere gözdağı vermek için örgüt talimatıyla soruşturmalar yaptığı belirtildi.

Gerekçeli kararda, örgütün yapısı, işleyişi, mali kaynakları, kamu kurumlarına sızma stratejisi, kendisinden olmayanlar üzerinde oluşturduğu baskı ile 15 Temmuz darbe girişiminin nasıl yapıldığı anlatıldı.

Her türlü yol mübah

FETÖ´nün, terörist başı Fetullah Gülen tarafından 1966´da kurulduğuna ve örgütün o günden beri emellerine ulaşmak için her türlü yolu mübah gördüğüne dikkati çekilen kararda, örgütün aynı zamanda İslam´a zarar veren bir anlayış benimsediği vurgulandı.

Örgütün öncelikli amacının kamu kurumlarına sızarak ülke yönetimini ele geçirmek olduğu ifade edilen gerekçeli kararda, 15 Temmuz 2016´daki ihanet girişiminin FETÖ mensubu askerler tarafından yapıldığı hatırlatıldı.

Sarıkaya´nın örgütsel eylemleri

Gerekçeli kararda, FETÖ´ye ilişkin tespitlerin ardından eski savcı Sarıkaya´nın örgütsel eylemlerine geniş yer verildi.

  • Gerekçeli karara göre eski savcı Sarıkaya, Van´da savcı olarak görev yaptığı dönemde örgütün yönlendirmesiyle dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt´ı Şemdinli soruşturmasına dahil etti.
  • İlerleyen süreçte meslekten ihraç edilen Sarıkaya, FETÖ ile bağlantısını sürdürdü.

    Örgütün sağladığı finansla bir süre ailesiyle Güney Afrika ve Bosna Hersek´te yaşayan Sarıkaya, bu ülkelerde kaldığı sürede çocuklarını örgüte ait okullara gönderdi.

    Türkiye´ye 2009´da dönen Sarıkaya, örgütün yönlendirmesiyle bir avukatın yanında sigortalı işe başladı, 2010´daki anayasa değişikliğinin ardından mesleğe yeniden kabul edildi.

    • Sarıkaya, savcı olarak görev yaptığı dönemde de FETÖ´den maddi yardım almaya devam etti.

    Darbe girişiminden sonra ulusal bir televizyon kanalına çıkarak örgüte dair bildiklerini anlatan Sarıkaya, ardından savcılara ifade verdi.

  • Devamı >>>


Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER