Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

FETÖ bir Tarikat ve tasavvuf değildir!

FETÖ´nün Türkiye´deki yapılanmasının detayları kamuoyunda tartışılmaya devam ederken tarihçi yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı FETÖ yapılanmasına ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

FETÖ bir Tarikat ve tasavvuf değildir!

Tarihçi Prof.Dr. İlber Ortaylı, ?Hz. Muhammed´in Ev Halkı: Ehl-i Beyt?isimli sempozyumda FETÖ yapılanmasına dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

FETÖ´nün sapkın bir örgüt olduğunu dile getiren Ortaylı, "FETÖ yapılanması meselâ bir tarikat değildir; tasavvufla da alâkaları yoktur. Bu bir cemaattir, bütün dinlerde bu tür sapkın cemaatler vardır" dedi.

FETÖ yapılanmasının işleyişi ile ilgili önemli açıklamalar yapan Ortaylı, ?Çok kötü örnekler de yaşandı maalesef, tasavvuf kullanılarak. Ama bunu yapanlar zaten tasavvuf erbabı değildiler. FETÖ yapılanması meselâ bir tarikat değildir; tasavvufla da alâkaları yoktur. Bu bir cemaattir; bütün dinlerde bu tür sapkın cemaatler vardır. Bunlar tarikata benzeyen, yapma yollar, çakma yöntemler kullanan yapılardır. Bunlar tarikat değildir, tasavvuf hiç değildir" şeklindeki ifadeleri kullandı.

Kaynak: Medya

 

 

 

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER