Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

FETÖ ABD kurumlarına ve sisteme sızdı

Bülent Orakoğlu - 22.11.2017

FETÖ ABD kurumlarına ve sisteme sızdı

Rus savaş uçağının, Türk ordusu içine sızmış FETÖ´cü pilotlar tarafından düşürülmesi, Rusya´nın Ankara Büyükelçisi Karlov´un, FETÖ´cü kripto bir polis tarafından suikast sonucu öldürülmesi, Pentagon ve NATO´nun ajite ettiği iki önemli terör saldırısıydı. Amaç Türkiye ve Rusya arasında gerginlik ve hatta savaş çıkarmaktı diyebiliriz. Ancak Putin´in eski Rus gizli servisi KGB ve Rusya Federal Güvenlik Servislerinde (FSB) deneyim ve tecrübesi, Erdoğan´ın basiretli ve dirayetli bir şekilde krizi yönetmesi sonucu NATO ve ABD umduğu sonucu elde edememişti. Üstelik ABD-FETÖ ilişkileri Putin tarafından en ince detaylarına kadar tespit edilmişti. Karlov suikastının FETÖ tarafından gerçekleştirildiğinin alenen ortaya serilmesi terörist başı Gülen´i aşırı rahatsız etmiş, kendisinin örgüt içinde kimin hedef gösterdiğine yönelik araştırma yaptırdığı medyaya yansımıştı.

FETÖ´nün başarısızlıkla sonuçlanan 7 Şubat 2012 MİT, 17/25 Aralık yargı ve polis darbeleri, 15 Temmuz kanlı darbesi veya kalkışması sonrasında yapılan soruşturmalarda arka planda azmettirici gücün NATO ve ABD olduğu yadsınamaz bir şekilde ortaya çıkmıştı. NATO ittifakı içinde Türkiye ile birlikte yer alan ABD, Almanya ve Yunanistan´ın müştereken yaptıkları ?Doğu´daki düşmana karşı? Artemis saldırısı olarak isimlendirilen füze tatbikatında Türkiye NATO´nun yeni potansiyel düşmanı ilan edilmişti. Tatbikatın Türkiye´nin işgal edilmesi lobisinin başını çeken Almanya ve Yunanistan ile birlikte yapılması ise Türkiye´yi alenen işgal ile tehdit eden alçakça bir davranış biçimine işaret ediyor. NATO bu kez, Norveç´teki Trident Javelin Tatbikatı´nda Türkiye´nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ı hedefine aldı. Norveç´te NATO´ya bağlı ?Müşterek Harp Merkezi´nde? görevli firari 4 FETÖ´cü askerin gerçekleştirdiği organize terör eylemi ABD ve NATO´nun derin işbirliğini gözler önüne serdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın avukatı Hüseyin Aydın´ın ?ABD-FETÖ ortaklığı sanıldığından daha derin ve kapsamlı. FETÖ, yaklaşık 20 yıldır Türkiye´deki yöntemlerin benzerleriyle ABD´de istihbarattan yargı kurumlarına kadar sistemin hayati noktalarına sızmış ve önemli mevziler kazanmıştır?  açıklaması yukarıda açıkladığımız şer ittifakında FETÖ´nün ABD yargısı, güvenlik ve istihbarat kurumlarına ve sisteme sızarak ABD´li FETÖ´cülerle birlikte Türkiye aleyhine faaliyetlerde bulunmaya devam ettiğinin açık bir göstergesi sayılabilir. Savcı Bharara ile hakim Richard Berkman´ın tescilli FETÖ´cü olmaları Zarrap davasının Türkiye´ye yönelik açık bir kumpas olduğunun açık bir işaretidir. Hukuki dayanaktan yoksun 17/25 Aralık´ta FETÖ´nün başaramadığı hukuk örtüsü altında gerçekleştirilmek istenen darbe teşebbüsünün FETÖ´nün sızdığı ABD yargısı eli ile tekrarlanması suretiyle Türkiye´ye siyasi ve ekonomik darbe vurulmaya çalışılıyor.

ABD TÜRKİYE´YE KARŞI 1956 EİNSENHOWER DOKTRİNİ İLE HAREKET EDİYOR

Uzmanlara göre Einsenhower doktrini; ?Ortadoğu´da ABD çıkarlarını tehdit eden veya tehlikeye sokan ülkeye veya liderine ABD müdahale eder.? ABD, Lübnan ve Ürdün´e bu kapsamda müdahale etti. Bugünkü uygulamalar ve bu iki tatbikat, o doktrinin korunduğunu ve Türkiye´ye karşı uygulandığını gösteriyor. NATO tatbikatındaki düşman ülke ve lider pozisyonunda Türkiye ile Atatürk ve Erdoğan resimlerinin yer alması tesadüf veya bireysel hatalar değil. ABD, epeydir Türkiye´nin Rusya ve Avrasya bloğuyla ilişkilerini geliştirmesinden rahatsız. Özellikle Rusya ile yapılan S-400 anlaşmasından rahatsız. Gerek Yunanistan gerek Norveç´teki Türkiye´nin düşman olarak gösterildiği tatbikatlar, artık bu rahatsızlığın açık mesajlarla iletilmesidir. Bu bir NATO personelinin hatası olamaz. Türkiye´ye ?Tarafını seç, ABD ve NATO´nun yörüngesinden çıkma. Yoksa ABD gereğini yapar? uyarısı veriliyor.

ABD geçmişte Türkiye´de gerçekleştirilen fiili darbeleri bizzat azmettiren ve destekleyen ?Rouge state´ statüsündedir. Bölgesinde ve dünyada bir güç olan Türkiye, Ürdün veya Lübnan asla değildir. NATO ve Pentagon Türkiye´de 15 Temmuz Kanlı Darbesi´nde önce Türk milletinden sonra devletinden gereken dersi almışlardır. Birlik ve beraberliğimiz, Çanakkale ve Yenikapı ruhu Türkiye´de yapılması planlanan veya düşünülen darbe girişimlerinin panzehiridir.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz