Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Fethi Başağa’nın görevden alınmasına destek

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başbakanı Fayiz Es-Serrac, İçişleri Bakanı Fethi Başağa'yı 'tedbir amaçlı' görevden alması, ülkede olumlu tepkilere yol açtı.

Fethi Başağa’nın görevden alınmasına destek

Al Wasat Libya portalının haberine göre, Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başbakanı Fayiz Es-Serrac, İçişleri Bakanı Fethi Başağa'yı 'tedbir amaçlı' görevden alması, olumlu tepkilere yol açtı.

‘Trablus Koruma Gücü', Ulusal Mutabakat Hükümeti Başkanlık Divanı'nın Fethi Başağa'yı görevden alma kararını memnuniyetle karşıladı.

‘Al Wasat Kapısı' ve ‘Trablus Koruma Gücü, Ulusal Mutabakat Hükümeti Başkanlık Konseyi'nin vatanın ve vatandaşın korunmasına ilişkin talimatlarına "tam bağlılığını" teyit eden bir bildiri yayınlayarak, konseyin son kararlarını "cesur" olarak nitelendirdi.

Libya merkezli Al Wasat sitesine göre; yapılan açıklamada, alınan kararların "meşru otoritenin gücünü ve hiç kimsenin hukukun üstünde olmadığını" doğruladığı belirtildi.

Ulusal Mutabakat Hükümeti Başkanlık Divanı'nın, Bakan Fethi Başağa'yı görevden uzaklaştırmaya karar vermesi ve geçen Pazar gününden bu yana Libya'daki gösterilerle ilgili açıklamalarının arka planıyla ilgili soruşturmaya sevk etmesi, Trablus ve bazı şehirlerde olumlu karşılandı ve hükümete destek gösterileri düzenlendi. 

İçişleri Bakanı Fethi Başağa'nın görevden alınması Misrata şehrinde ise tepkiye yol açtı. Şehir sakinlerinden bir kısmı, görevden alınan Ulusal Mutabakat Hükümeti İçişleri Bakanı ile dayanışma içinde olduğunu göstermek bir gösteri düzenledi.

Göstericiler İçişleri Bakanı ile dayanışma sloganları attılar ve bu kararın arka planını ve arkasında kimin olduğunu öğrenmek için soruşturma açılmasını talep ettiler.

Dün, Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başkanlık Konseyi, İçişleri Bakanı Fethi Başağa'yı dün görevden uzaklaştırıldığını ve idari soruşturmaya sevk edildiğini duyurdu.

Konsey yaptığı açıklamada, "Bugün (dün) yapılan toplantının ardından, Konsey, İçişleri Bakanı Fethi Başağa'yı tedbir olarak görevden uzaklaştırmaya ve karar tarihinden itibaren 72 saat içinde Başkanlık Divanı huzurunda idari soruşturma açmaya karar verdi" denildi.

Başkanlık Konseyi'nin açıklamasında, "İçişleri Bakanı hakkında, açıklamaları, izin kararları, göstericilerin gerekli şekilde korunmasının sağlanması hususunda ve son günlerde Trablus'ta ve bazı diğer şehirlerde meydana gelen gösteriler ve ardından yaşanan olaylar hakkındaki beyanları ve göstericilerin haklarının ihlal edilmesi hususunda soruşturma açılmıştır." denildi.

Konseyin kararında, İçişleri Bakanlığı görevini, Bakan Yardımcısı Halid Ahmed Et-Ticani Mazin'in vekaleten yürüteceği kaydedildi.

Kaynak: timeturk.com



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER