Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Fermani Altun: Bugünkü siyaset beni tiksindiriyor

Dünya Ehl-i Beyt Vakfı Başkanı Fermani Altun, toplumdaki kutuplaşma tehlikesine dikkat çekti. Altun, bugünkü siyaset beni tiksindiriyor" diye konuştu.

Fermani Altun: Bugünkü siyaset beni tiksindiriyor

Milli Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş´ın hazırlayıp sunduğu ve Tv5 ekranlarında yayınlanan "Buyurun Başlıyoruz" programına konuk olan Fermani Altun, 50 yıldır Türkiye´deki siyasilerle görüştüğünü, tanıştığını anlatarak, bugün Türkiye´nin içine düştüğü toplumsal kutuplaşma tehlikesine dikkat çekti.

Dünya nizamını bozanların zalimler ve cahiller olduğunu söyleyen Altun, ehli kamillerin sayısının artması gerektiğini belirtti. "Zalimler bilerek bu düzeni bozmaya çalışır" diye konuşan Altun, cahillerin de bilmediklerinden buna alet olduklarını söyledi. Altun. "Son yıllarda, bu ilim çağında yönetenler yapıyor bunu. Alevisin çöpçülüğe bile almıyorlar. Günah be, ayıp yahu..." dedi.

"ERBAKAN HOCA´DAN SİYONİZM´İN ÜLKELERİ NASIL ELE GEÇİRDİĞİNİ DİNLEDİM"

Erbakan Hoca ile muhabbetinin çok geniş olduğunu söyleyen Altun, Erbakan´dan Siyonizm´in ülkeleri nasıl ele geçirdiğini dinlediğini anlattı. Altun, "Erbakan Hoca´yla muhabbetimiz çok genişti. Oturduğumuz zaman 2-3 saat konuşurduk. Erbakan Hoca ´Emperyalizm ve Siyonizm bir ülkeyi ele geçirmek için sefaleti ve cehaleti oraya yerleştirir. Bir de nüfus arttırır. Nüfusu arttırır ki, cahil daha çok olsun. Sefalet-cehalet anlamı içinde... Ondan sonra da başrole bir otorite yerleştirir, bu şekilde idare ederler.´ derdi." diye konuştu.

 

"BUGÜNKÜ SİYASET BENİ TİKSİNDİRİYOR"

Altun, bugünkü siyasete ilişkin de dikkat çeken sözler sarf etti. Altun, "Bugünkü siyaset beni tiksindiriyor" diye konuştu. Altun, "Bu kadar ayrım, böyle bir felaket... Bugün daha çok olmaması gereken şeyler, bugün İslam coğrafyasında yaşanan vahşetler ayrımlar... İşte Siyonizm´in hazırladığı o felaketler, o dönemlerde bile yoktu. Bugün daha çok. Bugün bizim daha çok kucaklaşmaya ihtiyacımız var." ifadelerini kullandı.

buyurn-basliyoruz-fermani-altun-1543752699.jpg?

"UTANÇ DUYUYORUM"

Kurdaş´ın "Gazeteciler görevleri gereği siyasi partileri takip ederler. Örneğin bir muhalif siyasi partinin genel başkanının basın toplantısına katılan gazeteciler kara listeye alınıyor, nasıl katılırsın diye linç ediliyor" sözleri üzerine Altun, "Ben utanç duyuyorum. Pir Sultan´ın 600 yıl önceki sözü aklıma geliyor. ´Siyaset günleri gelip çatmadan, açılın kapılar dosta gidelim´ diyor. Dedim ya, bu son yıllardaki siyaset çok ürkütücü. Türkiye´nin hayrına değil bu siyaset. Bu siyaset ayrıştırıcıdır. Bu siyaset dışlamadır. Bu siyaset insanları birbirinden uzaklaştırmadır. Böyle şey olur mu ya? İnsanların yüceliği maneviyat ve marifet değerlerinin üstünlüğü ile ölçülür ya! İnsanın ne rengiyle ne cinsiyetiyle... Bilmem ne siyasi görüşüyle değil kardeşim ya! Herkes kardeş, dünyayla kardeş... Siyaset bugün çok geriledi Türkiye´de." şeklinde konuştu.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER