Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Fenerbahçe, Real Madrid´i devirdi

Basketbolda THY Avrupa Ligi´nin 15. haftasında Fenerbahçe Beko, konuk ettiği İspanya temsilcisi Real Madrid´i 65-63 yenerek liderliğini sürdürdü.

Fenerbahçe, Real Madrid´i devirdi

Sarı-lacivertli ekip, bu sonuçla ligde üst üste 11., toplamda 14. galibiyetini elde etti. İspanya temsilcisi ise 3. kez sahadan mağlup ayrıldı.

Müsabakada Randolph´le boyalı alandan sayılar üreten Real Madrid karşısında Vesely ve Melli´le pota altından basketler bulan Fenerbahçe Beko, 4. dakikayı 8-4 üstün geçti. Dış atışlardan sayılar bulan rakibi karşısında Vesely ile pota altından arka arkaya sayılar üreten Fenerbahçe Beko, farkı açtı ve ilk çeyreği 22-12 önde tamamladı.

Savunmaların sertleştiği ikinci çeyrekte Guduric´in sportmenlik dışı faulü sonrası serbest atışlardan sayılar bulan Real Madrid, Fernandez´in üç sayılık basketiyle 14. dakikada farkı 4 sayıya indirdi: 24-20. Hücumda ve savunmada ritmini kaybeden sarı-lacivertli ekip, üstünlüğünü koruyamadı ve ilk yarı 32-32 eşitlikle sona erdi.

İkinci yarıda iki ekip de sayı bulmakta zorluk çekti. Ayon´la pota altında üstünlük kuran Real Madrid´e Melih Mahmutoğlu´nun üç sayılık basketiyle karşılık veren Fenerbahçe Beko, 26. dakikada farkı 5 sayıya (41-36) taşıdı. 6-0´lık seri yakalayan İspanyol ekibi, 28. dakikada öne geçti: 41-42. Çabuk toparlanan ve taraftar desteğini arkasına alan Fenerbahçe Beko, final periyoduna 48-44 üstün girdi.

Son çeyrek karşılıklı sayılarla başladı. Ali Muhammed ile iç ve dış atışlardan sayılar üreten Fenerbahçe Beko, 34. dakikayı 57-56 önde tamamladı. Savunması sertleştiren Real Madrid, Tavares´in pota altından Fernandez´in dış atışlardan kaydettiği sayılarla 7-0´lık seri yakaladı ve 37. dakikada farkı 6 sayıya taşıdı: 57-63. Son bölümleri çekişmeli geçen karşılaşmada Guduric ve Vesely´in sayılarıyla yakaladığı seriyi Datome´nin basket faulü ile 8-0´a getiren Fenerbahçe, sahadan 65-63 galip ayrıldı. 

Hasta olan Sloukas kadrodan çıkarıldı

Fenerbahçe Beko´nun oyun kurucusu Kostas Sloukas, yüksek ateşli boğaz enfeksiyonu nedeniyle kadroda yer almadı.

Müsabakayı 2015-2016, 2016-2017 sezonlarında sarı-lacivertli formayı giyen Pero Antic de takip etti. Sarı-lacivertli taraftarlar, Makedonyalı oyuncu lehine tezahüratlarda bulundu. 

Taraftarlar salonu doldurdu

Sarı-lacivertli taraftarlar, Real Madrid ile oynanan müsabakaya yoğun ilgi gösterdi.

Karşılaşmada salonun tamamını dolduran sarı-lacivertli taraftarlar, takımlarına destek oldu.



Anahtar Kelimeler: Fenerbahçe Real Madrid devirdi

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER