Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

FAZLADAN EVLERE DAHA YÜKSEK VERGİ

Mevlana İDRİS - 01. 09. 2018 Cumartesi

FAZLADAN EVLERE DAHA YÜKSEK VERGİ

01.09.2018 Cumartesi

Acaba diyorum, ?dünyada mekan, ahirette iman´ sözünü abarttık mı?

Çünkü diyelim ki on milyon daire/ev varsa evsahibi kesinlikle on milyon tane değil, çok altında.

E sana ne, diyeceksiniz. Öyle, gerçekten de bana ne. Adam beşinci, onuncu, yirminci, ellinci dairesini alıyor, alsın bana ne.

Bir insanın bu dünyada ne kadar malı mülkü varsa, bekçilik görevi de o ölçüde artar.

Belirli hacimdeki paranın sürekli gayrimenkul döngüsü içindeki bir trafiğe tâbi olmasının ekonomiye olumlu yazda olumsuz katkılarını ve sonuçlarını bilmiyorum. Ama herhalde üretime dayalı ekonomi ile aynı şey değil.

Sonu gelmeyen ?daha çok´ daire, bina sahibi olma hırsı yüzünden her yer beton oluyor, çirkinleşiyor, insanların hayata bakış ve katılımlarındaki denge bozuluyor vs?Oraları da geçtik.

Zamanla çok sayıda daire sahipleri kendi çaplarında ?tanrıcılık´ oynamaya başlıyor, kiracı için abuk subuk kurallar koyuyor falan filan. O da bir kenarda dursun.

Nereye geleceğim, şuraya:

Geçenlerde hukukçu bir arkadaş aktardı, bana ilginç geldi, ben de size aktarayım; Efendim memleket İsveç, uygulama ise şu: size ait bir dairenin belirli bir vergisi var, tamam. Ama ikinci dairenizin vergisi çok yüksek. Bunu üçüncü, dördüncü?daireye daha yüksek vergi oranları ile devam ettiriyorsunuz.

Nasıl? Bence mükemmel. Sonsuz sayıda daire sahibi olma aşkınız olabilir, e tamam, devamlı artan vergi dilimlerini ödeyerek bu tutkunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

Bendeniz bu formülün sihirli sonuçlar sağlayacağını düşünüyorum.

Çok sayıda daire sahibi olanlar kızacaklar mutlaka.

Ama iyi düşünün derim. Verin ?biraz da devlet ölsün? efendim.

Böyle bir kanun teklifi Meclis´e gelse, oylama sonucu ne olur? Onu da Parmakları sayan Meclis yöneticileri düşünsün değil mi ama.

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER