Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Fatura öğretmenlere kesildi

Eğitimde yanlış politika öğretmene fatura edildi?

Fatura öğretmenlere kesildi

Bir türlü eğitimi raya oturtamayan hükümet, son olarak faturayı öğretmenlere kesti. MEB Bakan Yardımcısı Mustafa Safran´ın öğretmenlere yönelik sarf ettiği, ?Kuma saplanan araç gibi patinaj yapıyorlar? ifadeleri, öğretmenlerden büyük tepki topladı.

İktidara geldiği 19 yıldan bu yana diğer birçok konuda olduğu bir türlü rayına oturtulmayan eğitim politikalarında fatura bu sefer de öğretmenlere kesildi. Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mustafa Safran´ın bir eğitim kurumunda öğretmenler ile ilgili sarf ettiği sözler büyük tepki topladı.

KUMA SAPLANMIŞ ARAÇ GİBİLER

Öğretmenleri sınıflandırdığı konuşmasında Bakan Yardımcısı Safran, öğretmenlerin bir bölümünün iyi okullarda iyi eğitim almış olduğunu, diğer bölümünün ?biz bu işi şöyle böyle yaparız´ dediğini belirtip, 300 bin öğretmen ile ilgili ise, ?Kuma saplanan araç gibi patinaj yapıyorlar? ifadesini kullandı. Safran´ın, öğretmenler dışında eğitim fakültelerinde verilen pedagojik formasyon ile ilgili de sözleri dikkatleri çekti. Safran, pedagojik formasyona verilen emeğin yarısını öğretmen eğitimine vermek istediklerini belirterek, ?Bayram sonrası pedagojik formasyonu kaldırıyoruz? dedi.

 

BÖYLE BİR SINIFLANDIRMA YANLIŞTIR

Bakan Yardımcısı Safran´ın bu sözlerine tepki gösteren öğretmen ve öğretmen birlikleri, elinde bilimsel bir veri olmadan bir bürokratın öğretmenleri bu şekilde sınıflandırmasının yanlış olduğunu ifade etti. Pedagojik formasyonun kaldırılması ile ilgili de, ?Pedagojik formasyon aranmayacaksa öğretmen alımında kriter ne olacak?? diye soran öğretmen ve öğretmen birlikleri, bu durumun yeni sorunlara neden olabileceğinin altını çizdi



Anahtar Kelimeler: Fatura öğretmenlere kesildi

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER