Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Fatih Altaylı açıkladı: Ali Babacan´ın yanındaki iki hukukçu kim?

Altaylı, parti kurma çalışmalarında bulunan eski bakan Ali Babacan´ın yanında yer aldığını belirttiği iki hukukçuyu yazdı.

Fatih Altaylı açıkladı: Ali Babacan´ın yanındaki iki hukukçu kim?

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, parti kurma çalışmalarında bulunan eski bakan Ali Babacan´ın yanında yer alan iki hukukçuyu açıkladı. Altaylı, iki ismin eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç ile Anayasa Mahkemesi´nin eski raportörü ve eski AKP Milletvekili Prof. Osman Can olduğunu belirtti.

Fatih Altaylı, kamuoyunda gerçekleştirilen tartışmalarda söz konusu iki ismin yeterli değeri görmediğini de ifade etti.

Altaylı´nın yazısının ilgili bölümü şu şekilde:

Ali Babacan´ın kurma hazırlığı içinde olduğu partide pek çok isim konuşulup tartışılıyor ama bence çok önemli iki isim bu tartışmalar sırasında hak ettikleri değeri bulmuyorlar. Bunlar iki hukukçu, Anayasa Mahkemesi´nin çatı altında birlikte görev yapmış iki önemli isim. Bunlardan biri eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç. Haşim Kılıç, Özal tarafından atandıktan sonra Anayasa Mahkemesi´nin en çok tartışılan ve konuşulan üyelerinden biri oldu hep. Sıklıkla da eleştirilerin odağındaydı. Ben de kendisini sıklıkla eleştirdim. Ancak Başkanlığı sırasında, odasında baş başa yaptığımız bir sohbet benim için unutulmazdır. O sohbet sırasında Haşim Bey, ?Ben Anayasa Mahkemesi´ne geldiğim günden itibaren kendime tek bir görev edindim.

Türkiye´de vesayet rejimine son vermek için elimden geleni yapacaktım. Yaptım da. Ama bugün baktığımda şunu söyleyebilirim, biz bir vesayete son verirken bunun yerine başka bir vesayet türü alsın diye uğraşmıyorduk?

Bu cümlenin son bölümündeki özeleştiri, benim için Kılıç´ın bana göre hata olan tüm yaptıklarının unutulması anlamına geliyordu.

Babacan´ın ekibindeki bir diğer hukuk adamı ise Anayasa Mahkemesi´nin eski raportörü ve bir dönem AK Parti milletvekilliği de yapmış olan Prof. Osman Can.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER