Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

FAS´TA FİLİSTİN İLE DAYANIŞMA GÖSTERİSİ DÜZENLENDİ

Fas´ta, Filistin Toprak Günü münasebetiyle, yüzlerce Faslının katılımı ile Filistin´e destek gösterisi düzenlendi.

FAS´TA FİLİSTİN İLE DAYANIŞMA GÖSTERİSİ DÜZENLENDİ

 Başkent Rabat´taki Fas Parlamentosu önünde toplanan göstericiler, İsrail´in Filistin´de yaptığı insan hakları ihlallerine karşı dünya kamuoyuna harekete geçme çağrısı yaptı. 

Filistin´i destekleyen pankartlar ve Filistin bayrağı açan göstericiler, İsrail´in bölgede işgalci olduğu yönünde sloganlar attı.

Birçok sivil toplum kuruluşunun destek verdiği gösteride, özellikle Gazze´de düzenlenen göstericilerle dayanışma mesajı verildi.

İsrail ile ilişkilerin normalleşmesine karşı çıkan "Normalleşmeye Karşı Fas Derneği" Başkanı Ahmed Evihman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ?Bu gösteri ?Büyük Dönüş Yürüyüşü´ etkinliğine katılan Filistinliler ile dayanışmak için düzenledi. Filistin´deki işgalci Siyonist İsrail ile normalleşme girişimlerini kınıyoruz.? diye konuştu.

İsrail, 30 Mart 1976´da Filistinlilere ait binlerce dönüm araziye el koymuştu. Filistin halkı, olayı protesto etmek için genel grev düzenlemiş, İsrail güçlerinin göstericilere ateş açması sonucu 6 kişi ölmüş, yüzlerce kişi yaralanmıştı. Bu nedenle Filistinliler her yıl 30 Mart´ta, "Toprak Günü" kapsamında çeşitli etkinlikler düzenleyerek, kayıplarını anıyor.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER