Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

FAST FOOD´A KARŞI YERYÜZÜ PAZARI

İstanbul´un ilk, Türkiye´nin üçüncü Yeryüzü Pazarı (Earth Markets) Şile´de açıldı. Modern yaşamın en büyük problemlerinden biri olan "fast food" beslenme alışkanlıklarına tepki olarak ortaya çıkan "slow food" hareketinin en önemli ayağı olan Yeryüzü Pazar

FAST FOOD´A KARŞI YERYÜZÜ PAZARI

FAST FOOD´A KARŞI YERYÜZÜ PAZARI

 

Fast food´a karşı yerel lezzetlere sahip çıkmayı, doğaya saygı duymayı, doğal, rahat ve sağlıklı beslenmeyi, yemek sırasında sosyalleşmeyi savunan slow food hareketinin uluslararası bir parçası olan Yeryüzü Pazarı, Şile´deki üreticiler, kamu kuruluşları ve sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirdi.

Şile´nin 57 köyünde yerel halk tarafından üretilen taptaze meyveler, sebzeler, Şile ve Ağva ormanlarından toplanan dağ kekikleri, kantaron otları, böğürtlenler, ıhlamurlar, köylü kadınların el emeği göz nuru tarhanalar, erişteler, geleneksel yöntemlerle yapılan birbirinden lezzeti peynirler, reçeller doğal ürünlerin uluslararası adresi olan Yeryüzü Pazarı´ndaki yerini aldı. Sabah´ın haberine göre, İstanbulluların beslenme alışkanlıklarını değiştirecek Yeryüzü Pazarı´nda üreticilerin yüzde 90´ı kadınlardan oluşuyor. Pazara gelen ziyaretçiler, alışveriş yapmanın dışında üreticilerden pazardaki ürünler hakkında bilgi alıyor. Yemek tarifleri öğreniyor. Satılan ürünlerin tadına bakıyor. 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER