Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Fark kapanıyor! İşte ABD seçimlerinde son durum

Tüm dünya ABD'deki başkanlık seçimlerinin sonuçlarını merakla bekliyor. Trump ve Biden peş peşe 'Kazanıyoruz' mesajları verse de birçok kritik eyalette fark kapanıyor. İşte ABD seçimlerinde son durum...

Fark kapanıyor! İşte ABD seçimlerinde son durum

Tüm dünya adeta ABD başkanlık seçimlerine kilitlendi, Cumhuriyetçi aday Donald Trump ile Demokratların adayı Joe Biden kıyası mücadele ediyor. İki aday da oyların sayılmaya başlamasından bu yana peş peşe açıklamalarda bulunuyor. 

ABD başkanlık seçimlerinde geçici sonuçlara göre, adaylardan ikisi de henüz seçim galibiyetini ilan etmesine yetecek seçici delege sayısına ulaşabilmiş değil. 

5 EYALET NETLEŞMEDİ

Galibi belirleyecek kilit eyaletlerden Pensilvanya, Kuzey Carolina, Georgia, Arizona ve Nevada'da seçim sonuçları henüz netleşmiş değil.

ABD BASINI: FARK AZALIYOR

Fakat ABD basını bu eyaletlerde yeni sandıkların açılmasıyla birlikte önde götüren adayların rakiplerine attığı farkın da azaldığını yazdı.

Şu ana kadar her iki aday da Seçici Kurul'da yeter sayı olan 270 üyeye ulaşamadı. Trump, Georgia, Pensilvanya, Michigan ve Wisconsin eyaletlerinde seçimlere itiraz etti. Trump'ın sevindirecek haber henüz mahkemelerden çıkmadı.

'SALINCAK' EYALETLERDE SON DURUM NE?

ABD seçim sisteminde, başkanlık seçimlerinin kaderini Cumhuriyetçi ile Demokratlar arasında gidip geldikleri için 'salıncak' olarak adlandırılan eyaletler belirliyor.

2020 seçimlerinden önce, başkanlık için ulaşılması gereken toplam 270 delege sayısının 101'ini teşkil eden 6 salıncak (Pennsylvania, Florida, Arizona, Wisconsin, Michigan, Kuzey Carolina) eyalette, 2020 seçimlerinde en önemli iki eyalet olarak Pennsylvania ve Florida öne çıktı.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre Biden, 10 delegeli Wisconsin ve 16 delegeli Michigan'da kazanırken, 29 delegeli Florida'da ise Trump ipi göğüsledi. Sonuçların henüz netleşmediği Pennsylvania ve Kuzey Carolina'da Trump, yarışı önde götürüyor.

Öte yandan yarışın kafa kafaya gittiği 11 delegeli Arizona ve 6 delegeli Nevada, Beyaz Saray'ın yeni sahibinin belirlemede önemli rol oynayacak.

Mevcut sonuçlara göre, şu ana kadar Trump 214, Biden ise 253 delege kazanmış durumda.

TRUMP'A PENSİLVANYA ŞOKU

Oy sayım işleminin devam ettiği ve kazanan adayın Seçiciler Kurulu'na 20 delege gönderme hakkı elde edeceği Pensilvanya Biden farkı kapatmaya başladı. Pensilvanya'da posta yoluyla gönderilen oyların sayımı sürüyor. 

Posta yoluyla gönderilen oyların yüzde 60 ile yüzde 90'ından Joe Biden çıktı

Devamı >>>



Anahtar Kelimeler: kapanıyor! seçimlerinde durum

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER