Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Faizli işçilik sisteminden faizsiz ortaklık sistemine-1

Reşat Nuri EROL - 26. 08. 2018 Pazar

Faizli işçilik sisteminden faizsiz ortaklık sistemine-1

 26. 08. 2018 Pazar

-Kapitalizm ve Sosyalizmden Adil Düzen ortaklık sistemine-

Evet?

Önce, ?Türkiye´nin dört önemli ana sorunu nelerdir?? dedik, iki yazıyla?

Sonra, ?Türkiye´nin dört önemli sorunu nasıl çözülür?? deyip noktaladık.

Biz noktalamasına noktaladık ama sorunlar var olmaya devam ediyor?

Çünkü ilgili ve yetkililerin bu çözümlere ilgisizliği devam ediyor?

Onlar inatla ?kör-sağır-dilsiz? olmaya devam ettikçe, biz de mecburen tebliğ ve irşat görevimizi sabır ve sebatla sürdürmeye devam ediyoruz?

Herkes derin uykudan uyanıncaya kadar da devam ettireceğiz, inşallah?

Nitekim birkaç yazımızda benzer uyarları yapmaya devam edeceğiz?

Sadece yazı başlıklarımız farklı gibi ama içerikleri aynı olacak?

Bu yazının iki başlığına tekrar bakarak başlayabilirsiniz?

Başlıkları tekrar okuduysanız, içeriklerde derinleşelim?

 

 

 

Bu çalışmamızın geçen hafta yapıldığını hatırlattıktan sonra, okumaya başlıyoruz...

1- Türkiye´nin SAVUNMA GİBİ dış sorunları vardır

?ABD Türkiye´yi tehdit ediyor? diyorlar. ABD tehdit etsin veya etmesin, Türkiye kendisini savunacak güçte olmak zorundadır. İstanbul´da yaşayanlar dış güçlerin desteği ile savunmalarını yürütüyorlarsa, onları orada yaşatmazlar. Türkiye bir yerlere saldırı girişiminde bulunmamalıdır. Saldırıda bulunursa, bütün dünyayı karşısında bulur ve bütün dünyayı yenmesi imkânsızdır. Ama ülkesini savunan Türkiye´nin tüm dünya yanında olur. Çünkü Türkiye´yi kimseye bırakamazlar, bırakmak istemezler. Türkiye´nin çok güçlü savunma ordusu olmalıdır. Bunun için ordu sayısını 12´ye çıkarılmalı; Ergenekon, Balyoz ve 15 Temmuz vesilesiyle emekli edilenler de devreye alınmalıdır. Türkiye´de yerleşmek isteyen yabancılar da vatandaş yapılmalı ve askere alınmalıdır. Bunun için ordu komutanlarına yetki verilmeli, komutanlar ordularını kendileri oluşturmalı, istedikleri kimseleri birliklerine alabilmeli, istemediklerini çıkarmalıdırlar. Merkez karışmamalıdır. Halk da istediği orduda askerlik yapabilmelidir.

 

2- Türk Ordusu kendi silahını kendisi üretmelidir

Savunma silahlarını üretmek zor değildir. Askerliği iki seneye çıkarır, erleri çalıştırarak onları hem meslek sahibi yapar hem de bu üretici emek gücüyle ordu kendi silah ve diğer ihtiyaçlarını kendisi üretir. Mesela tarım yapar, hayvan yetiştirir, arıcılık yapar, balık çiftlikleri kurar, silah yapar, tank yapar, uçak yapar; yedek subay olan her türlü meslek sahiplerini de buralarda istihdam eder.

3- Türkiye hakemlik sistemini kabul eden ülkelerle işbirliği yapar, saldırı değil savunma ortaklıklarını geliştirir. Türkiye hiçbir devletin içişlerine karışmaz, hepsi ile barış içinde yaşar. İhtiyacı olan silahını da kim ucuz verirse ondan alır. Türkiye hiçbir devlete emretmez ama hiçbir devletten de emir almaz.

4- Türkiye gümrükleri ve vizeleri kaldırır, tüm malların ve emeğin girişi serbest bırakılır. Türkiye´de ödemeler ?Altın Değeri? üzerinden TL ile yapılır. Tüccarlarımız dünya piyasaları ile ilişki kurarlar, borçlanmaları da tüccarlar yaparlar, alış ve satışları da tüccarlar yaparlar. Devlet asla garanti vermez, sadece hukuki garanti verir.

5- Türkiye iç düzenlemelerde de ülke 100´den fazla ile ayrılır. Böylece ülkenin parçalanma ihtimali ortadan kalkar. Her il iç işlerinde ve güvenliğinde bağımsız bir devlet gibi olur, savunmada ve dışişlerinde Ankara´ya bağlı olur.

6- Türkiye´de hâkimlik sistemi yerine hakemlik sistemi getirilir. Hâkimler sadece davaları yürütürler ve tescil ederler. Davaları serbest meslek sahibi soruşturmacılar ve hakemler yürütürler. Başkanlık sisteminde yargı sistemi değişmek zorundadır. ABD´deki jürilerin yerini hakemler (tarafların seçtiği birer hakem ve hakemlerin seçtiği başhakem) almalıdır. Soruşturma da ayrıca bağımsız olmalıdır.

Yazımızın ana başlığındaki diğer detaylar gelecek yazıda, inşallah?



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz