Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Faiz Lobisini Minderin Dışına Atacak İsim Bulundu. Hamza Yerlikaya!!!

Veysi Dündar'ın yazısı;

Faiz Lobisini Minderin Dışına Atacak İsim Bulundu. Hamza Yerlikaya!!!

 

 

Hatırlarsınız, Venezuela’nın eski başkanı Hugo Chavez'in yardımcısı Nicolas Maduro dolmuş şöförüydü. Daha sonra başkan olmuştu. Erdoğan’ın şoförü Ahmet Hamdi Çamlı da vekil oldu bu ülkede diyerek son atamayı AK’lamaya çalışayım...

 

Erdoğan geçtiğimiz aylarda yüksek istişare kurulu üyeliği ile önemli isimlerin yeni partilerde yer almaması için görevlendirmeler yapmıştı hatırlarsanız. 

Abdulkadir Aksu, Bülent Arınç, Cemil Çiçek, Sadık Yakut, Mehmet Ali Şahin, Köksal Toptan, İsmet Yılmaz, İsmail Kahraman, Faruk Çelik bunlardan bir kaç isimdi. Bu isimleri aynı zamanda devlet bankaları yönetim kuruluna atamıştı.

 

Dün yeni bir bomba atama haberi daha geldi. Aynı zamanda Cumhurbaşkanı başdanışmanı olan Hamza Yerlikaya Vakıfbank yönetim kuruluna atandı. 

 

Malumunuz Sn. Erdoğan’ın danışmanlarının en az 3-4 değişik yerde yönetim kurulunda görev yapması sıradandır. Sıradışı olan şey, tek bir işle ve tek bir maaşla yetinmemeleridir. Hatırlarsanız maaş konusu Bülent Arınç ile gündem olmuş ve uzunca bir süre tartışılmıştı.

 

Allah için, hiç bir şahsı muhterem de, atanmasına itiraz etmiyor ve “ben bu göreve layık değilim” demiyor. İstemem yan cebime koy misali...

 

Devlet bankalarını istediği gibi kullanan Sn. Erdoğan, yönetim kuruluna itiraz edecek hiç bir ismi atamıyor ve onaylanması ve imzalanması gereken her şey jet hızıyla yürürlüğe giriyor. Kredi ise kredi, bağış ise bağış, atama ise atama....

 

Diğer türlü Türkiye’de 200’e yakın iktisadi ve idari bilimler fakültesi var. Yüzlerce nitelikli öğretim görevlisi, bankalarda yıllarca çalışmış vasıflı bankacılar var. Mahfi Eğilmez, Atilla Yeşilada, Özgür Demirtaş gibi isimlerin seçilmemesinin nedeni üst paragrafta mevcut. 

 

Tüm devlet bankaları, THY, TURKCELL, ÇAYKUR vb devletin “A” takımı firmalarının hemen hemen hepsi de bu tür atamalarla dolu...

 

Dönelim Hamza Yerlikaya’ya...

Derin bir bankacılık, ekonomi, iktisat, rekabet ve piyasa bilgisi ile güreşmeye başlayacaktır.

Benim bildiğim emekli olan güreşçi ya pilavcı ya da pideci olurdu.

Faiz lobisini minderin dışına atacağına güvenimiz tamdır.

FİLA tarafından "Asrın Güreşçisi" seçilmişti Hamzaoğlu. Dolayısıyla liyakati ‘Dış Güçler’den onaylı. 

 

Gençlik ve Spor Müdürlükleriyle ilgili bir atama olsa, sporu sevdiriyor diyeceğiz. Amma velakin bu hareket itici geliyor artık.

Pilot olmayan birine gel şu uçağı uçur, demektir bu.

Cumhuriyet’in iş yapan bütün kurumlarını böyle konusunda dalında içi boş, liyakatsiz insanlarla doldurmaya bir son verin. 

 

Bu atama yapılırken ne düşünmüş olabilirler. Gerçi üstteki isimlerin hemen hemen hepsi için aynı şey söz konusu. ATM’ye para yatırabiliyorsa, yönetim kuruluna da atanabilir mi, deniyor anlamıyorum. Basketçiden, ralliciden, futbolcudan, güreşçiden vekil yaparsanız, güreşçiden sonra atama bekleyecek isimler belirir...

Hidayet Türkoğlu, Kenan Sofuoğlu, Alpay Özalan var sırada.

 

Bir insan 3-4 ayrı yerde nasıl yönetim kurulu üyeliği yapabiliyor, soruyorum.

Düzeni korumak adına yapılan bir atamadır.

Irmağının akışına kurban olduğum ülkem, liyakat kündeye gelmiştir. 

Hayvanat bahçesi müdürünün TÜBİTAK’ın başına geçmesine de itiraz etmemiştik.

Su çürüdü. Tuz bile kokuyor artık.

 

Nisa suresi 58.ayetinde buyuruluyor:
“Allah size, emanetleri mutlaka ehline vermenizi ve insanlar arasında hükmettiğiniz zaman adaletle hükmetmenizi emreder. Allah size ne güzel öğütler veriyor. Şüphesiz Allah her şeyi işitmekte, her şeyi görmektedir."

 

Ve ben yemin ederek söylüyorum bu yapılanlar caiz değildir.

 

Veysi Dündar



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER