Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Fahrettin Koca’dan o iddialara tepki: Vaka sayıları düştükçe test sayıları da düşüyor, bu bir sonuç!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, tüm Türkiye'de son 2 haftada hastaneye müracaat edenlerin sayısının yarı yarıya düştüğünü söyledi.

Fahrettin Koca’dan o iddialara tepki: Vaka sayıları düştükçe test sayıları da düşüyor, bu bir sonuç!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) Türkiye'deki seyrine ilişkin olarak açıklamalarda bulundu. İllerin durumunu yerinde değerlendirmek için daha önce Antalya'ya gittiklerini belirten Koca, bugün de bu sebeple Edirne'de olduklarını söyledi.

"Edirne'deki çalışmalarımıza Sayın Valimizle görüşerek başladık. Sağlık yatırımlarımız da önemli gündem maddelerimizden olduk. Edirne'deki sağlık alanındaki ihtiyaçları, destek talep edilen hususları istişare etme fırsatı bulduk. Tamamlanmış ve yapılmakta olan yatırımların yanında yeni ihtiyaçları gözden geçirdik. Gün içinde de çalışmalarımıza devam edeceğiz" diyen Koca, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Değerli basın mensupları, ülkemizde son haftalarda Kovid-19 hasta sayılarında görülen artış nedeniyle tam kapanma tedbirlerine geçmek durumunda kaldık. Vaka sayılarında hızlı düşüşü sağlayacağımıza inanıyoruz. Milletçe yaptığımız fedakarlığın etkisini vaka sayılarında ve hastaneye yatışlarda görmeye başladık. Tüm vatandaşlarımızın tedbirlere uyumunu talep ediyor, gösterilen hassasiyet için teşekkür ediyoruz.

'Son iki haftada hastaneye müracaat edenlerin sayısı yarı yarıya düşmüş durumda'

Vaka sayılarındaki düşüş ile test sayısı arasında ilişki kurarak, test sayıları düşürülerek vaka sayılarının düştüğü yönünde asılsız ve iyi niyetli olmayan bazı değerlendirmeler görüyoruz. Testler semptom gösteren kişilere ya da temaslı kişilere yapılmaktadır. Kısıtlamalarla birlikte temasın azalması beklenen bir durumdur. Bu da müracaatları ve filyasyon kaynaklı testlerin sayısını düşürmektedir. Test sayılarının düşmesi, vaka sayılarının düşmesinin sebebi değil sonucudur. Tüm Türkiye'de son iki haftada hastaneye müracaat edenlerin sayısı yarı yarıya düşmüş durumdadır."



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER