Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Facebook merkez bankalarına rakip mi olacak?

Çok uluslu kimi şirketler, dünyanın farklı yerlerindeki devletlerin bazı ulusal politikaları yürütmelerini kısıtlayacak, en azından perde arkasından etkileyebilecek bir konuma gelmiş durumdalar.

Facebook merkez bankalarına rakip mi olacak?

Geçtiğimiz Şubat ayının sonunda New York Times´da yayımlanan bir haber son derece dikkat çekiciydi: ?Bitcoin´in Başarısız Olduğu Noktada Facebook ve Telegram Başarılı Olmayı mı Umuyor??  Haberde, bahsi geçen sosyal medya ve haberleşme platformlarının önümüzdeki yıl içerisinde kendi kripto para birimlerini devreye sokma plânı yapmakta olduğu belirtiliyor. Projeye göre, bu platformların kullanıcılarının kendi aralarındaki işlemlerde geçerli olacak ve söz konusu platformların sunacağı altyapı (örneğin Facebook cüzdanı) üzerinden karşılıklı olarak transfer edilebilecek bir dijital para biriminin oluşturulması üzerine çalışmalar sürmekte. Facebook´un, elliden fazla mühendisi bu proje üzerine çalışması için görevlendirdiği de haberde not ediliyor.


Bitcoin gibi tek bir merkezden organize edilemeyen ve tamamen insanların güven duymasına bağlı bir harekete kıyasla Facebook´un tek bir merkezden ulaşabildiği insan sayısı göz önüne alındığında çok daha etkili bir ?devlet dışı ve dijital? para biriminin hayatımıza girmesi olasılık dışı değil

Yazının devamı için...



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER