Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

EVO MORALES: HER AN BÖLİVYA'YA DÖNEBİLİRİM

Evo Morales, siyasi iltica talep ederek geldiği ve istifasına bir darbenin yol açtığını ilan ettiği Meksika'da, gün doğarken kalkıp çalışmaya başlama alışkanlığını sürdürdüğünü söyledi.

EVO MORALES: HER AN BÖLİVYA

Evo Morales, siyasi iltica talep ederek geldiği ve istifasına bir darbenin yol açtığını ilan ettiği Meksika'da, gün doğarken kalkıp çalışmaya başlama alışkanlığını sürdürdüğünü söyledi.

BBC Mundo'nun sorularını yanıtlayan Evo Morales, Bolivya'da bir diktatörlük kurulduğunu ve toplumsal örgütlerin, yerlileri temsil eden hareketlerin buna direneceğini söyledi. Morales ayrıca kendisini yönetimden uzaklaştıran gelişmelerde parmağı olmakla suçladığı ABD'yi kınadı.

Morales, 20 Ekim'de yapılan son seçimlerde zafer kazandığını, seçimlerde hile yapılmasının mümkün olmadığını belirtti.

Bolivya'nin devrik devlet başkanı, gelecekte yapılacak seçimlerde yine aday olmasının mümkün olduğunu da kaydetti.

Evo Morales, halen Bolivya Parlamentosu'nun istifasını kabul edip etmeyeceği konusunda karar vermesini beklediğini, statüsünün bu süreçle belli olacağını kaydetti.

Bolivya Kongresi'nin Temsilciler Meclisi ve Senatosu'nda partisinin üçte ikilik desteği olduğunu hatırlatan Morales, Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana en geniş destekli ve en demokratik hükümetleri kurduklarını söyledi.

Morales hukuken hala Devlet Başkanı olduğunun söylenebileceğini kaydetti ama "Tabi ki kendimi Başkan hissetmiyorum. Başkan olmak yönetmektir" dedi.

Yaşananların kendisine 2002 yılında Kongre'den atıldığı dönemi hatırlattığını söyleyen Morales o dönemde yerli halkın ağırlıkta olduğu köylülerin ve diğer kesimlerin harekete geçmesi sayesinde siyasete geri döndüğünü söyledi.

"2002'den 2019'a tarih kendisini tekrarlıyor. Bu kez beni sadece Kongre'den değil Bolivya'dan sürdüler" dedi.

Evo Morales, Jeanine Áñez liderliğinde oluşturulan geçici hükümeti Rusya dahil bir çok ülkenin tanımış olmasını nasıl yorumladığı sorusunu yanıtlarken, Rusya'nın tutumunun yanlış yorumlandığını bunun tanıma anlamına gelmediğini kaydetti.

Morales'in istifasına yol açan gelişmeleri "darbe" olarak tanımlayan Rusya'nın, Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov'un Jeanine Áñez'i geçici devlet başkanı olarak tanıdıkları yolundaki açıklaması kafa karışıklığı yaratmıştı.

Morales, daha sonra yapılan bir açıklamayla burada bir yanlış anlama olduğunun kayda geçirildiğini, ABD'nin yeni yönetimi tanımasının ise zaten kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Devamı >>>

 



Anahtar Kelimeler: MORALES: BÖLİVYA' DÖNEBİLİRİM

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER