Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Evliler! Her Yıl 40 000 TL İstemez misiniz?

Mmehmet Göktaş yazdı;

Evliler! Her Yıl 40 000 TL İstemez misiniz?

Hem illa ki yeni evli olmanız da şart değil eski evliler de olabilir?

Evet, her eve en azından kırk bin lira girmesini istemez misiniz?

Biliyorum, böyle şeyler söylemek, üstelik rakamlar vererek vaatlerde bulunmak şu günlerde hiç iyi bir şey değil fakat bırakın çoktandır gönlümden geçen bu düşüncemi sizlere de açayım.

“Sen kimsin yahu, neyin necisin, nereden alıp da bize vereceksin bu kırk bin lirayı?” diyeceğinizi biliyorum.

Üstelik bu kırk bin liradan başka şeyler de var.

Mesela küçük çocuğunuz veya çocuklarınız varsa onların bakımından da bir anlamda kurtulacaksınız.

Hem bu bakıcılar az çok hastalıklardan da anladığı için çocuklarınızı “aman ateşi yükselmiş, terlemiş, bak öksürüyor” diye ikide bir doktora koşturmanıza da gerek kalmayacak.

Evet, bu kırk bin liranın haricinde daha neler neler var ama önce şu bunun nereden geleceğini söyleyelim, sabredemeyeceksiniz;

Evinizi toplayıp babanızın evine göçeceksiniz vesselam!

Veya babanız anneniz evlerini toplayıp size gelecekler, hepsi bu kadar. Bu arada bayanın anne babasını da ayrı tutmadığımı belirtmeliyim.

Şimdi elinize bir kağıt kalem alın ve hesabınızı yapın. Her hangi bir kent merkezinde yaşıyorsanız ev kiranızı, yakıt parasını, mutfak masraflarınızı, çocuğunuzun kreş masrafını ve benzer giderlerinizi toplayın bakalım kırk bin liranın altında mı?

Biliyorum birçoğunuz “ammaa” diyecek ve orada duracak, bunun hiç mümkün olmadığını söyleyecek.

Tamam, bu konuda gerçekten mazeretleri olanlar vardır. Fakat bu mazeretlerin ne kadarı ciddidir, Allah için bir gözden geçirelim.

Kendinize acımıyorsanız, kesenize acımıyorsanız yavrularınıza acıyın; bir çocuk için dedesiz büyümenin, babaannesiz, anneannesiz büyümenin ne olduğunu hiç düşünmez misiniz?

Ve daha da önemlisi, büyüklerin torunlarından ayrı ve uzak bir hayat sürmesinin ne anlama geldiğini biliyor musunuz? Siz bereket diye bir şeyin olduğunu unuttunuz mu?

Benden söylemesi, evliler benim bu teklifimi ne kadar kabul eder veya etmez bilmiyorum ama ben hiç olmazsa yeni evlenecek olanlara sesleniyorum, özellikle mutlaka ayrı bir ev isterim diye direten ve bundan dolayı evliliklerini geciktirdikçe geciktiren hanım kızlara sesleniyorum;

Birazcık akıllı olun!



Anahtar Kelimeler: Evliler! İstemez misiniz?

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz