Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Evi yıkılanlara 41 bin lira yardım yapılacak

Depremin meydana geldiği 24 ocak tarihinden beri Elazığ'da olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu deprem bölgesiyle ilgili son durumu ve yapılacak yardımları tek tek açıkladı...

Evi yıkılanlara 41 bin lira yardım yapılacak

Geçtiğimiz cuma akşamı saat 20.55’te Elazığ ili Sivrice ilçesinde 6,8 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti.

Deprem sonrasında bölgede 4 büyüklüğü üzeri 21 deprem meydana geldi vetoplam 948 artçı deprem kaydedildi.

Bu sabah AFAD'dan yapılan açıklamada şimdiye kadar 45 kişi enkazdan sağ kurtarıldı. Depremde 39 vatandaşımız hayatını kaybetti (Elazığ 35, Malatya 4), deprem sonrası hastanelere başvuran 1.607 vatandaşımızdan 1.516’sı taburcu edildi.

Depremin meydana geldiği 24 ocak tarihinden beri Elazığ'da olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum birazdan Elazığ Valiliği'ndeki kriz masasında depremin son bilançosunu açıkladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamasından satır başları;

Deprem sonrası yapılan çalışmalarla ilgili sizleri ve kamuoyunu bilgilendirmek için huzurunuzdayız.

Depremden hemen sonra başlayan arama kurtarma çalışmaları sonrasında 45 vatandaşımızı enkaz altından sağ salim çıkarabildik, şu an itibari ile toplam 39 vatandaşımız maalesef hayatını kaybetti. 39 kaybın içindeki 2 vatandaşımız kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetti.

Şu ana kadar 948 artçı deprem meydana geldi, depremin hemen akabinde iletişim ulaşım enerji altyapı ve bir şehrin hayatını idame edebilmesi için gerekli olan her şeye bakıldı ve hiçbirinde bir aksaklık görülmedi.

Özellikle şehir hastanesi ve üniversite hastanesi hizmetlerine aralıksız ve eksiksiz devam etti.

TSK’nın kargo uçaklarıyla birlikte istediğimiz araçlar malzemeler ve arama kurtarma ekipleri buraya geldi, öncelikle huzurunuzda arama kurtarmacılarımıza çok teşekkür etmek istiyorum ve bine yakın sivil toplum örgütlerine teşekkür etmek istiyorum.

AFAD’ın koordinasyonunda burada çalışan, 24 saat esas itibariyle hem arama kurtarma yapan hem çadır kuran hem barınma alanlarının zimmetini ve lojistiğini verdiğimiz bu sivil toplum örgütlerimize çok teşekkür ediyoruz.

UMKE gönüllü olarak çalışmalarına aynı şekilde devam etmektedir.

Milli Eğitim Bakanlığımız çocuklarımız için rehber öğretmenler görevlendirdi, Diyanet İşleri Başkanlığımız manevi rehberler görevlendirdi.

Şu ana kadar 45 barınma alanı belirledik.

Köylerimiz ihmal etmedik, köylerdeki hasar tespiti ile ilgili talepler toplanıyor hem oraya ulaştırılması gereken çadırlar götürülüyor.

Bölgeye 24 bin 402 çadır, 62.963 battaniye sevk edildi ve yine uyku setleri elektrikli ısıtıcı yaklaşık 4 bin civarında, gıda kolisi 40 bin civarında dün sabah itibariyle dağıtmaya başladık.

Bugün saat 13.00 itibariyle ile yaklaşık 50 bin kumanya günlük olarak dağıtılacak.

Bugün itibari ile hem Malatya’da hem Elazığ’da kamu kurumları çalışmaya başladı.

Ayrıca üç yurt var burada, herhangi birinde yapısal bir sorun söz konusu değil.

Özellikle bir meseleyi daha sizle paylaşmam gerekir, yaklaşık 4800 personel hizmet vermektedir, bu personel teknik profesyonel personeldir bunların 500’ü hasar tespiti yapan elemanlardır.

Bu soğukta bir an önce bu tespitin yapılmasını sağlamak için çalışıyoruz, bugün bizim talebimiz şu.

Okullarımız açık, aynı zamanda spor salonlarımız açık, gençlik merkezlerimiz, taziye evlerimiz açık aynı zamanda lavabo ve tuvalet ihtiyacı olan vatandaşlarımız için yaklaşık 50’ye yakın kıraathanenin açık kalmasını sağladık.

Yine özellikle şu ana kadar 2 binin üzerinde ağır hasarlı olarak tespit ettiğimiz konut var, biz kira yardımı yapacağımızı söyledik ama şehir içerisinde kiralanacak bu kadar evin bulunmamasına tedbir olarak, Sayın Cumhurbaşkanımıza da ulaşıp teyitini aldık, il özel idaremize ait arazide geçici konaklama merkezi yaklaşık 1000 konteyner alanını yaklaşık 10-15 gün içerisinde gerçekleştireceğiz. Hemen buraya sevkini de başlatıyoruz.

Zaten şu anda Malatya’da yaklaşık 5 bin kişilik bir konteyner kentimiz var.

Şehrimize toplam 24 lira para geldi, gelen nakitlerle neler yapacağımızı da şimdi ifade edeceğim.

Evi tamamen yıkılan vatandaşlarımıza, eşya yardımı olarak 30 bin lira acil kira yardımı olarak da 11 bin lira toplamda ilk etapta 41 bin lira yardımda bulunacağız.

Devamı >>>



Anahtar Kelimeler: yıkılanlara yardım yapılacak

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER