Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Etiyopya-Sudan sınırındaki nehirde Tigray'dan kaçan 50 kişinin cesedi bulundu

Etiyopya ile Sudan arasındaki nehirde, Tigray bölgesindeki çatışmalardan kaçtığı düşünülen 50 kişinin cesedi bulundu.

Etiyopya-Sudan sınırındaki nehirde Tigray

 Sudan'ın Kassala eyaletinden geçen Setit Nehri'nde, Etiyopya'nın Tigray bölgesindeki çatışmalardan kaçan 50 kişinin cesedinin bulunduğu belirtildi. Sudanlı yetkililer, cesetlerin bazılarında kurşun izi görüldüğünü, bazılarının ise ellerinin bağlı olduğunu söyledi. Ölüm nedenlerini belirlemek için adli tıp soruşturulması başlatılacağı duyuruldu.

Sudan sınırında görevli iki Etiyopyalı sağlık çalışanı, Etiyopya'da Tekeze ismiyle bilinen nehirde cesetlerin bulunduğunu doğruladı. Tigray'dan Sudan'a kaçan Tewodros Tefera isimli cerrah, biri elleri bağlı bir kadın, diğeri ise göğsünden yaralanmış bir kadın olmak üzere iki ceset gördüğünü söyledi.

'BAZILARINA BALTAYLA VURULMUŞ'

Associated Press'e konuşan başka bir doktor ise, ölen kişilerin yüzünde Tigray'a özgü geleneksel yüz dövmelerinin olduğunu belirtti. Doktor, "Birçok barbarca şey gördüm. Bazılarına baltayla vurulmuş" dedi. İsmi açıklanmayan doktor, akıntı nedeniyle bütün cesetlere ulaşamadıklarını ifade etti.

Geçtiğimiz yılın kasım ayında, o dönem Tigray'da iktidardaki parti olan Tigray Halk Kurtuluş Cephesi (TPLF) ile Başbakan Abiy Ahmed liderliğindeki federal hükümet arasında çatışmalar başladı. Başbakan Ahmed, TPFL'yi bir ordu karargahına saldırı düzenlemekle suçlamıştı. Öte yandan Birleşmiş Milletler (BM), Tigray bölgesinde 400 bin insanın kıtlık içinde olduğunu duyurdu. 1.8 milyonun da, kıtlığın eşiğinde olduğunu duyurmuştu. 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER