Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Ethem Sancak yuvaya dönüyor: TİKP, İP, CHP ve AK Parti’den sonra Vatan Partisi’nde

Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen eski AK Parti MKYK üyesi Ethem Sancak, Vatan Partisi’ne üye oluyor.

Ethem Sancak yuvaya dönüyor: TİKP, İP, CHP ve AK Parti’den sonra Vatan Partisi’nde

Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde düzenlenen “Türkiye’nin güvenliği ve NATO” konferansında yaptığı konuşma nedeniyle AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından kesin ihraç istemiyle İl Disiplin Kurulu’na sevk edilen iş insanı ve AK Parti eski MKYK üyesi Ethem Sancak partisinden istifa etmişti.

Vatan Partisi’nden yapılan açıklamada, Sancak’ın Vatan Partisi’ne üye olacağı duyuruldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yakınlığı ile bilinen Ethem Sancak, Salı günü (2 Ağustos 2022) saat 12.00’de Vatan Partisi İstanbul İl Merkezi’nde, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in de katılacağı basın toplantısıyla Vatan Partisi’ne katılımını açıklayacak.

Sancak’ın, 3 gün önce Moskova’da Rusya devlet yetkilileriyle Soçi zirvesi öncesindeki temaslarıyla ilgili de açıklamalarda bulunacağı duyuruldu.

Sancak, 70’li yıllarda Perinçek’in genel başkanlığını yaptığı Türkiye İşçi Köylü Partisi (TİKP) Diyarbakır il başkanlığını yapmıştı.

Vatan Partisi’nin eski adıyla İşçi Partisi olduğu dönemde İstanbul il yönetiminde yer alan Sancak daha sonra da bir dönem CHP’nin Beşiktaş ilçe yönetiminde görev almıştı.

Ne olmuştu?

Sancak, AK Parti’den ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edilmesine neden olan konuşmasında şunları söylemişti:

“Biz Amerika’nın desteğiyle iktidara geldik. Taç giyen baş akıllanır. ‘Van minute’ olayında rest çektik. Batının pranga sistemine kafa tutmaya başladık. Bunu devirebilmek için en son içimize sızdırdıkları FETÖ, 15 Temmuz darbesini yaptı. Biz milletimizin desteğiyle bunları yendik.

“Suriye’nin toprak bütünlüğünü sağlayalım. Tayyip Erdoğan ile Esad birbirine düşman diye Suriye ile Türkiye neden birbirine düşman olsun? Esad çok adam kesti. Biz adam kesen birçok ülkeyle kardeşiz. İsrail ile barıştık. İsrail ile barışan hükümet Esad ile niye barışmasın? Birleşik Arap Emirlikleri ile biz kanlı bıçaklıydık. Şimdi bizimle beraberler.”

“Uygur bölgesinde yaşayan Uygurların refah seviyesi bizim Yozgat’ta yaşayan insanlarımızın refah seviyesinden 3 kat daha yüksektir. Git gör. Bunlar Amerikan ajanlarının dezenformasyonudur. Batı medyası ve CIA’nın ajanlarıdır. Çok merak ediyorsanız sizi göndereyim. Bölge bölge atlayın gidin. Başkalarının anlattıklarına bakmayın. Kendiniz gidin. Kapatılan tek bir cami yok.”



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER