Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Eski Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'den Ziya Selçuk yorumu

Eski Milli Eğitim Başkanı Dinçer, Ziya Selçuk ve Mahmut Özer'in MEB için doğru tercihler olduğunu ancak önemli olanın politika üretmelerine izin verilmesi olduğunu söyledi.

Eski Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer

Ak Parti’den ayrılan eski Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Karar TV’de açıklamalarda bulundu.

YÖK'te yapılan görev değişikliğini değerlendiren Dinçer, “Vakıf üniversitelerine rektörünü atarken bile vekilini koymak için üniversite mütevelliyetine fırsat vermeyen bir YÖK anlayışımız var. Vakıf Üniversitelerinin rektörünü bile Cumhurbaşkanı atıyor. Ona vekalet verebilmek için önce YÖK'le konuşuyorsunuz ona göre yazıyı yazıyorsunuz. Sonra da bunun üzerinden 'iyi iş yapmıştık' diyebilirsiniz. Bence hiçbir mahsuru yok!” dedi.

 

ZİYA SELÇUK VE MAHMUT ÖZER DOĞRU TERCİH…

“Biz 'YÖK'ü kaldıracağız' diye geldik. Üniversitelerin seçtiği adamlardan ikinci sırada seçilen rektörler için Cumhurbaşkanlarını eleştiregeldik. YÖK'ü kalite kuruluna dönüştürmek için onlarca toplantı yaptık” diyen Dinçer, istifa eden Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile ilgili de şu ifadeleri kullandı:

"İkisi de (Eski Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve yeni bakan Mahmut Özer) eğitim konusunda oldukça yetkin insanlardır. İkisinin de doğru tercihler olduğunu düşünüyorum. Fakat önemli olan böyle yetenekli insanların politika üretmelerine izin verilmesi."



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER